Søk i arkivet

Kjeltringer merker det dårlige båtmarkedet

Antallet motortyverier fortsetter å gå ned. En grunn er bedre sikring, en annen grunn er kanskje litt overraskende: Det labre båtmarkedet.  

Det er www.budstikka.no som melder at det kan være en sammenheng mellom at nedgangen i antallet båtmotortyverier og de siste årenes vanskelige båtmarked. Dette ifølge produktsjef i Gjensidige, Robert Skar.
 
Men Skar understreker også at båteierne har tatt ansvar for bedre sikring av verdiene.
 
– I tillegg har politiet har gjort en god jobb i kampen mot kriminelle organisasjoner som tidligere var svært aktive i båthavnene, sier han til Budstikka.
 
I 2007 ble det stjålet båtmotorer til en verdi av over ti millioner kroner i Norge, et tall som hadde gått ned til 4,3 millioner i fjor. 1. juli i år viste Gjensidiges tall at motorer for 1,4 millioner kroner var stjålet så langt i 2012. 
 
De mest populære tyveriobjektene er påhengere på rundt 50 hestekrefter. Disse er da også lettere å frakte enn større modeller.

Bildet: Et lass stjålne båtmotorer som ble forsøkt smuglet ut av landet. FOTO: Politiet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen