Søk i arkivet

Vannscooter-forbudet opprettholdes

Miljøverndepartementet hopper bukk over ESA - i alle fall i to nye måneder.

Selv om EFTAs Overvåkingsorgan (ESA) har fastslått at dagens regelverk for vannscootere er i strid med EØS-avtalen, velger  Miljøverndepartementet i praksis å opprettholde forbudet, samtidig som departementet «vil fortsette dialogen med ESA», som det heter på departementets hjemmesider. Departementet mottok ESAs brev 3. oktober, og har to måneder på seg til å svare. I går sendte Miljøverndepartementet ut et rundskriv til kommunene. Rundskrivet skal være til hjelp i «behandling av anmodninger om å åpne områder for bruk av vannscootere». 

Les rundskrivet her (ekstern lenke)
 
Departementet understreker at ESAs brev i seg selv «ikke endrer lov om fritids- og småbåter eller forskrift om bruk av vannscooter og lignende», og at dette regelverket fortsatt gjelder. Kommunene er altså velkommen til å endre reglene, men de overordnete reglene som kommunene underlegges gjør at vannscootere i praksis likevel vil være forbudt, selv om en kommune skulle ønske å si ja.
 
- Det virker som Miljøverndepartementet er klare til å ta en omkamp med ESA i denne saken. Jeg synes det er synd, for nå hadde miljøvernministeren en mulighet til å myke opp reglene, men han vil tydeligvis heller markere seg, sier nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Bård Hoksrud (Frp) i en kommentar til vg.no
 
ESA fastholder både at unntaksmulighetene i regelverket ikke er gode nok og at reglene er lite konsekvente fordi scooterkjøring forbys der bruk av vanlig motorbåt er aldeles lovlig, og i likhet med landets vannscooterentusiaster mener Bård Hoksrud at ny, støysvak og lavforurensende scooterteknologi gjør det norske regelverket avleggs.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen