Søk i arkivet

Ny ubåt funnet ved Fedje

De falne marinemannskapene på den tyske kvikksølvubåten «U-864» har hatt selskap i dypet ved Fedje i 68 år. For nå har Statoil funnet nok et ubåtvrak utenfor øykommunen.

Ifølge NRK Hordaland var det under arbeid med å planlegge en ny trasé for ilandsføring av olje at Statoil fant vraket, vel to kilometer fra «U-864».
 
Trolig er mannskapet på 48 ennå i skroget av båten, som skal ha gått fra Bergen 9. april 1945 og ble senket tre dager senere. Båten er dermed å regne som en fredet krigsgrav.
 
Både den tyske militærattachéen og norske forurensningsmyndigheter vil få full informasjon om funnet, men det er i ifølge NRK ingen direkte planer om videre aksjoner eller oppfølginger etter vrakfunnet, selv om båten kan inneholde både torpedoer og bunkersolje.
 
Fedje-ordfører Kristin Handeland ønsker likevel en skikkelig undersøkelse av vraket:
– Med den erfaringen vi har med det andre vraket vil jeg ha bekreftet hva det kan inneholde. Jeg er opptatt av å vite hva som ligger utenfor kysten her, sier Handeland til NRK.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen