I PDF-arkivet finner du hele charterrigget fra Båtliv 1.
Gutta fikser agn, stenger og holder orden i fiskesakene.
Man merker adrenalinen når en slik dorado/gullmakrell napper på kroken.

Storfiskjakt i Kenya

De fleste eksotiske badeferiedestinasjoner lar seg kombinere med adrenalinfylte havfisketurer, hvor marlin, tunfisk og sailfish er blant fiskene du kan få på kroken.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Erlend Strømnes har vært og jaktet storfisk i Kenya  tre ganger. Sist med en kompisgjeng i januar 2014. Foto: privat/ Erlend Strømnes.

Enten du befinner deg i Afrika, Amerika, Asia eller Stillehavet, er det sjelden langt fra badestranda til nærmeste havfiskearrangør. Ofte skal du ikke langt ut før eksotiske og fargerike sværinger lurer i dypet. Utvalget varier fra sted til sted, men klassikere som blå og sort marlin, tunfisk, sverdfisk, barracuda, sailfish, og gullmakrell/dorado er typiske gjengangere som får adrenalinet til å pumpe hos de fleste bare ved tanken på napp.

Erlend Strømnes fra Son har vært med på dyphavsfisketurer i 2012 og 2013.  Den første gangen var han med 33-foteren «Inca» og skipperen Eligio Battaia, som har over 30 års erfaring med dyphavsfisking. Prisene varierer ut fra hvor mange som er med og hvor lenge man er ute. Er man alene med skipper og mannskap i ca fem timer ligger prisen rundt ca 2000 kr.

Hvor lang tid man bør beregne avhenger av hva slags fisk man vil ha. Tunfisk og sailfish går ganske nærme land, og man kan klare seg med 2-3 timer for å få en god opplevelse med fisk. Blå og sort marlin går lengre ut, cCa 6-7 timer bør derfor beregnes på en slik tur, forteller Strømnes som i fjor fikk to sailfish på henholdsvis 33 og 29 kilo, i tillegg til  noe småtteri.

– Opplevelsen når disse gikk på var formidabel! Sailfish er verdens raskeste fisk og jeg mener at den kjørte ut ca 150 m line før jeg begynte å dra inn. Det var utrolig gøy å oppleve de vannvittige kreftene i denne fisken, som hoppet og spratt flere meter opp i luften bak båten i løpet av de tyve minuttene det tok å få den inn.

 

Turen er lagt opp med henting på hotellet ca 06:00 om morgenen, og mannskapet serverer forfriskninger om bord. Matpakke tar du derimot med med selv. Husk også solkrem, solbriller – og en god porsjon tålmodighet.  Man er ikke sikret napp – men plutselig biter det og det er en helt syk opplevelse når fisken spinner av gårde og det «hyler» i fiskesnella. Da er det bare å komme seg i stolen, på med belter og spenne fast stanga – for nå begynner den artige jobben med å få fisken om bord.

 

Det er i hovedsak to fiskesesonger i Kenya: Yellowfin Tuna Season, som varer fra august til oktober og Marlin season fra november til slutten av mars.

Spesielt er turene fra Mombasa i perioden januar til mars populære, ikke minst som blant kameratgjenger fra Skandinavia og Finland.

Les hele saken og mer om motorbåtcharter i pdf-arkivet i Båtliv 1-14