Søk i arkivet

Marinejubileum på Bergen havn

Marinen fyller 200 år i år og jubileet markeres i dag, lørdag, i Bergen med flåtebesøk og mange aktiviteter.

Naturligvis har vestlandets hovedstad funnet frem et gedigent ruskevær i anledning dagen, men de som har utsatt avreise til påskefjellet eller vårpuss i båthavnen nettopp på grunn av været, bør finne frem papraplyen og ta en tur til Vågen. 
 
Bakrgunnen for feiringen denne helgen er at inntil 12. april 1814 hadde den norske marinen vært en del av den dansk-norske fellesmarinen i 300 år. Først våren 1814 ble marinen norsk. Da besto flåten av ti havgående fartøyer og rundt hundre kanonbåter til bruk nær kysten.
 
Sjøforsvaret markerer 200-årsjubileet i nærvær av marinesjefer og fartøyer fra en rekke land. Markeringen omfatter blant annet flåteparade med norske og allierte fartøyer, åpne skip, utstillinger, konserter, oppstillinger og kirkeparade.
 


Hovedbildet: Minefartøyene KNM Otra, Rauma, Karmøy og Måløy på vei inn til Bergen og jubileumsfeiring. Foto: Christian Johannessen/Forsvarets mediesenter

 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen