Søk i arkivet

Padler Oslo-Helsinki

Britisk eventyrer la ut fra Aker brygge i går.

HOVEDBILDE: Dave Cornthwaite tar de første pedaltakene ut fra Aker brygge på tur mot den finske hovedstaden. Begeg foto: Kristian Ask.

Kajakkpadling er en "up and coming"-sport som stadig når ut til flere. Men noen velger å dra det litt lenger enn andre.

Britiske Dave Cornthwaite skal nemlig padle fra Norge til Finland. I går startet briten på padletur fra Oslo til Helsinki, som er på 1931 kilometer. Starten gikk klokken 1100 fra Tjuvholmen. Med seg i starten hadde han følge av Cato Zahl Pedersen, som kom i sin Hobie kajakk. Samme padlet de ut fra Aker brygge klokken 1100.

Turen er 11. etappe av Expedition1000, et prosjekt hvor han skal fullføre en serie prøvelser bestående av 25 ulike ikke-motoriserte reiser, som hver skal være på minimum1609 kilometer (1000 miles).

Cornthwaite sa opp jobben i 2005 og ble eventyrer på heltid. Han har skrevet tre bøker og brutt åtte verdensrekorder, hvorav samtlige er basert på egen muskelkraft.

Se video av Dave og prosjektet Expedition1000 her:

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen