Søk i arkivet

Båtliv

Marit Strømøy til World Cup-åpning i Riga

Førstkommende helg starter World Cup sirkuset i Formel 2000 i Latvia og Marit Strømøy er på plass med sitt team.

Ødelagt propell stoppet «Spirit»

Det var en knekt propell som ødela løpet for Bjørn Rune Gjelsten og «Spirit of Norway» under torsdagens VM-runde i offshore i Qatar. Tross propell-trøbbel, endte Gjelsten på en sjetteplass i løpet, og ligger nå som nummer to i VM-sammendraget.

Qatar x 2 i Qatar

Den norske båten «Jotun» tok tredjeplassen etter to båter fra Qatar i årets andre VM-runde i offshore Class 1. Bjørn Rune Gjelsten og «Spirit og Norway» måtte bryte.

24 timers racing-drama for Strømøy

Marit Strømøy og det franske Team IXE ble nummer tre i det legendariske 24 timers løpet i Rouen i Frankrike mandag. Løpet foregikk på elva Seinen midt i byen foran 250 000 tilskuere, og var fullt av dramatikk.

Ny fartsrekord for Volvo Penta

En RIB-båt med Volvo Pentas nye dieselmotorer har satt ny fartsrekord mellom Australia og New Zealand. Den nye rekorden på de 1.275 nautiske milene lyder på litt over førti timer.

24 timers race for Strømøy

Marit Strømøy har fått invitasjon til å delta i det legendariske 24 timers løpet i Frankrike. Førerne rullerer annen hver time, noe som betyr at den norske racekjøreren vil ligge i 200 km/t i hele to timer av gangen.

VM-start i offshore utsatt <br>– motorkrangelen fortsetter

Sirkus class-1 fortsetter etter at Bård Eker og Spirit of Norway mistet sin VM-tittel på grunn av en protest for noen dager siden. Nå har Quatar stanset avviklingen av første VM-runde i 2006. Trappes konflikten ytterligere opp kan hele VM-sesongen 2006 stå i fare.

Spirit of Norway fratatt VM-tittelen

Spirit of Norway er fratatt VM-tittelen i offshore fordi en konkurrent er avslørt for juks. Dermed diskes Quatar-teame, og Spirits erkrerival Victory 77 rykker opp til førsteplass.

Arendal tilbake på offshore-arenaen

Fra 21. til 23. juli får Arendal igjen besøk av båtsportens monsterklasse, Class 1. Etter en pause på et par år, er sørlandsbyen igjen på offshore-kartet.

Vollviks makker kriminell

Idar Vollviks makker i offshore-eventyret viser seg å være straffedømt seks ganger. Nå strander samarbeidet før det er begynt.

Offshore 1 Offshoresirkuset tilbake til Arendal

Fredag offentliggjorde det internasjonale offshoreforbundet terminlisten for neste års stevner. Etter fire år kommer Arendal med igjen og sørlandsbyen kan igjen regne med storinnrykk 21/23 juli

Så vidt det holdt for Spirit of Norway Spirit of Norway tok VM-tittel med motortrøbbel

Spiritof Norway måtte bare fullføre for å sikre seg sin sjette VM-tittel i offshore class 1 i Dubai fredag. Motortrøbbel gjorde at båten putret inn til en sisteplass i løpet - kun 15 sekunder innfor tidsrammen for godkjent løp.

Mot sin sjette VM-tittel i offshore: Spirit of Norway vant i Dubai

BårdEker og Steve Curtis tok en overbevisende seier i lørdagens VM-runde i offshore class 1 i Dubai. Dermed har Spirit of Norway økt forspranget til sine konkurrenter ytterligere, før VM avgjøres i årets siste løp om en uke.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen