Søk i arkivet

Fjordling Poker Run 2019:Fartsfylt Fjordling-fest

Fredag 5. juli arrangeres igjen Fjordling Poker Run i Tvedestrand og Arendal. Et femtitalls Fjordling-båter stiller til start fra Flosta motorbåtforening.

Fjordling 17 ble opprinnelig produsert på Haslatangen og Tromøya i Arendal mellom 1962 og 1970. Modellen regnes som en av de store klassikerne innen norsk plastbåtindustri. 

Båten var designet av legenden Jan Herman Linge (1922 - 2007), og i de nesten alle femti årene som har gått etter den ordinære produksjonen ble avsluttet har båten blitt bygget i ulike varianter av andre båtbyggere, blant annet i Sverige og i Polen.

Linge-konstruksjonen er original på flere måter, blant annet har påhengsmotorversjonen en vanntunnel i kjølen som gir stor stabilitet ved stilleligge. I fart sørger et 24 graders V-bunn for eksepsjonelle sjøegenskaper og ikke minst store fartsmuligheter - særlig når det hektes på moderne motorer med ytelser den godeste Linge neppe hadde sett for seg ville være tilgjengelig for vanlige båtfolk.

Les også: Floridatrend inntar Sørlandet

Fredag 5. juli feires altså motorbåtklassikeren med det årlige Poker Run-løpet i skjærgården utenfor Tvedestrand og Arendal. Merk også at båtene legger til i pollen, Arendal i tolvtiden og vil være der i tre timer. Da blir det god anledning til å ta en nærmere titt på den evigunge sportsmodellen.

Lurer du på hva som ellers skjer i sommer? Se vår store festivaloversikt her (for abonnenter)

Se video fra fjorårets Poker Run

 

Program (utdrag)

- Oppmøte Flosta motorbåtforening kl 09.30
- Avreise kl 11.00
- Ankomst Pollen kl 12:00,  
- Avreise Pollen kl 15.00 (retning Lyngør)
- Lyngør kl 16.00
- Tvedestrand kl 17.15 
- Kilsund kl 18.15 
- Padda kl 19.00 
- Premiutdeling kl 19.30

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen