TETT: VM-runden var i Portimao i Portugal ble intens for Marit Strømøy.Photo:Simon Palfrader© Editorial use only

– Et av de mest intense løpene i mitt liv

Årets andre VM-runde i Formel 1 ble spennende for Marit Strømøy.

Publisert Sist oppdatert

VM-runden var i  Portimao i Portugal og det ble noen spennende runder på banen for Marit Strømøy fra Sandefjord. Gjennom alle offisielle trening- og kvalifiseringsrunder viste Strømøy at hun og teamet hadde forberedt seg godt foran årets sesong. Det var tett i toppen i kvalifiseringen, og det var lite som skilte de første ti førene. Strømøy kvalifiserte seg til en en tredjeplass, kun 0,28 sekunder bak regjerende Verdensmester Shaun Torrente fra Team Abu Dhabi.

VIDEO: Ble påkjørt, fikk livet i bursdagspresang

– Jeg var fornøyd, men samtidig litt skuffet over å tape med så lite, sier Strømøy.

Søndagen Grand Prix startet foran titusenvis av tilskuere i Portimao. Strømøy ble forbikjørt av Jonas Andersson som startet som nummer fire. De første 200 meterne og resten av løpet var det full krig mellom de to førerne. I et desperat forsøk på å ta tilbake tredjeplassen fikk sandefjordingen et kjempekast med båten. Med det kom franskmannen Peter Morin som representerer China Team forbi, og derfra og inn ble det en tøff kamp mellom de første fem båtene. Strømøy endte på 5.plass.

VIDEO: Hundre knop gjennom Tønsberg

– Jeg måtte ta en sjanse å gå for pallen. Om jeg ble fjerde eller femte spilte ingen rolle, sier Strømøy.

Etter 45 minutters kjøring var det kun seks sekunder som skilte de første fem.

LES OGSÅ: Skal vinne i et mannsdominert miljø

– Denne gangen gikk det ikke, men jeg er veldig fornøyd med farten, båten og kampene. Det var et tøft race og vi er med i toppen, forteller Marit Strømøy fra Portugal.

Neste runde går i Evian i Frankrike om fem uker.