Søk i arkivet

Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Tønsberg Båtrace 2017181 kilometer i timen gjennom kanalen

Parallelt med kanalen i Tønsberg har veien fartsgrense på 30 kilometer i timen. Her raser Team Abu Dhabi gjennom i 172 kilometer i timen. Og det var ikke raskeste. Tre dager med fartsfest er i gang.

Tønsberg Båtrace arrangeres for fjerde gang. Og for tredje gang er det VM i Formel 2 i kanalen. Men også mye annet står på programmet. Fredagen, i går, startet med Marit Strømøy, en av verdens beste Formel 1-førere. Etter åpningserminien ble det arrangert fartsfest med konkurranse. Den som gjettet nærmest høyeste hastighet vant en eksklusiv klokke. Og det gikk fort gjennom kanalen i Norges eldste by.

 

181 kilometer i timen

Raskest var David Del Pin, som ble målt til 181 kilometer i timen. Frode Sundsdal som har vært primus motor for Tønsberg Båtrace, men som også har gjort comeback i F2, ble målt til 169,7 kilometer i timen.

Vi har et større arrangement enn noen gang, og startet med speedrund i dag, der en fra publikum ble vinneren. På søndag er det utøverne som vinner, sier Frode Sundsdal, som ser fram til en helg med fartsfest.

– 50.000 besøkende

Selve kvalifiseringen av F2 er på lørdagen, mens finalen er på søndagen.

Tidligere er det beregnet av arrangøren at det har vært 50.000 besøkende på dette arrangementet.
– Når brygga er full så regner vi med cirka 15.000 mennesker. Vi har fått høre fra de som bor i blokkene at en av verandaene hadde 80 besøkende for å få med seg båtracet, forteller Sundsdal.
Foruten båtrace blir det også konserter på brygga, med Lisa Ekdahl og Klovner i Kamp.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen