Søk i arkivet

Foto:

Nytt båtrace i Tønsberg

Neste år blir det igjen Tønsberg Båtrace som hadde et suksessfylt arrangement i sommer.

Det er det internasjonale båtsport forbundet, Union International Motonautiqe ( UIM ) som har godkjent søknaden til Norges Motorsport Forbund og Re Motorsport for Tønsberg Båtrace. Dermed blir det en ny VM-runde i klassen F2. Dette er den største internasjonale klassen for katamaraner som kjøres i Norge på rundbane. Båtene er motoriserte med Mercury Optimax 2,5L motor, og toppfarten opp mot 200 kilometer i timen, eller 108 knop.
I en pressemelding skriver arrangøren at årets evaluering har vist at det er et stort ønske om en ny VM runde, både fra kommune og samarbeidspartnere, i tillegg til positive tilbakemeldinger og rapporter internasjonalt.
Årets race ble en stor folkefest med mer enn 50.000 besøkende i løpet av tre dager.
– Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å samle ennå fler til å bidra til ny folkefest i 2016. For det er nok ingen tvil, både førere, publikum, kommune, hoteller og restauranter vil ha dette tilbake. Så vi skal gjøre det vi kan for å få det til, sier daglig leder i Tønsberg Båtrace Joyce Christine Andersen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen