Søk i arkivet

Svenske i førersetet i ZaboRacing

En svensk forretningsmann tar nå plass i førersetet i ZaboRacing. Troen på seier i Class 1 har aldri vært større.

De tre siste årene har tyrkeren Ugir Isik sittet i førersetet i båten til ZaboRacing i UIM Class 1 World Powerboat Championship. Siste sesong endte med en sammenlagt andreplass for båt 91, som er Zabo Racing. Victory vant årets løp, men Christian Zaborowski sa etter siste løp at han har stor tro på seier til neste sesong.

VIDEO: Se intervjuet med Zaborowski etter siste løp

Den svenske forretningsmannen Niclas Johansson tar nå over plassen i førersetet, med Christian Zaborowski som throtlemann.

– Jeg hadde aldri gjort dette om jeg ikke hadde som mål å bli verdensmester, sier Johansson til Båtliv

Johannson har lidenskap for raske båter. Han har erfaring fra Drag boat-racing og store katamaraner i ulike arrangement i USA og Sverige. Vi snakker da om katamaraner på 50 fot med 2x1750 hestekrefter. Etter hvert har verdens raskeste og mest krevende motorbåtsport fristet ham.

– Jeg har sett på Class1 i lengre tid, og har hatt lyst til å være med, men har ikke hatt anledning før nå, sier Johansson. Han traff etter hvert teameier Jan Zaborowski i ZaboRacing og dermed begynte snøballen og rulle.

– Hans erfaring med raske katamaraner er vil også bli anvendelig i Class 1, og hans gode resultater fra Poker Runs viser at han har god konkurransementalitet, sier Jan Zaborowski. Han har stor tro på at ZaboRacing nå er et skritt nærmere deres mål om å stå på toppen av pallen.

Niclas Johansson kunne gjerne også ha kjørt for Victory, men valgte i stedet ZaboRacing.

– Joda, jeg var klar for Victory, men fikk forespørsel fra ZaboRacing. Det var veldig interessant og verdt å se mer på. Og jeg fikk inntrykk av at dette teamet er veldig klokkereint, sier Johansson.

Båtliv har intervjuet Niclas Johansson:

Intervjuet av Janicke Mollerup.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen