Søk i arkivet

 Zabo-racing med Christian Zaborowski (t.v.) ligger an til en foreløpig andreplass sammenlagt i VM.
Foto: ©Simon Palfrader

HOVEDBILDET ØVERST: Båten til Zabo-racing.
Foto: ©Raffaello Bastiani
Zabo-racing med Christian Zaborowski (t.v.) ligger an til en foreløpig andreplass sammenlagt i VM. Foto: ©Simon Palfrader HOVEDBILDET ØVERST: Båten til Zabo-racing. Foto: ©Raffaello Bastiani

Norsk offshoreteam ligger på en andreplass

Det ble to andreplasser til norske Zabo-racing under VM-runden i Offshore Class one i Italienske Terracina.

Zabo racing hentet i helgen hjem to viktige andreplasser før avslutningsrunden i Abu Dhabi i slutten av november. Vinneren i søndagens langløp ble hjemmefavorittene Luca Fendi og Giovanni Carpitella. En meget populær seier foran tusenvis av båtsportgale italienere som hadde flokket seg langs klippene og på den 5 kilometer lange stranden i Terracina. ”Badebyen” til romerne som den også kalles.

–Vi startet vel med verst tenkelige utgangspunkt. Siste startspor etter poleposition, og noe usikker på balansen i båten. Vi sleit veldig i lørdagens løp, men hadde gjort en del justeringer natt til søndag. Vi skjønte ganske raskt at vi hadde gjort et bra valg, og etter å ha kjent på båten i et par runder var det bare å la det stå til. Nå gleder jeg meg veldig til avslutningen i Abu Dhabi, sier throttleman Christian Zaborowski. 

VM-lederen Victory Team og Team Abu Dhabi fikk begge trøbbel i det 15 runder lange løpet. Throttleman Christian Zaborowski og pilot Ugur Isik minsket dermed avstanden til Victory team, som nå ligger bare 14 poeng foran det norskeide teamet. Helgens andre pallplass kom i det noe avkortede Europamesterskapet som i år ble avgjort etter bare to runder.

Med Victory satt på sidelinjen stod kampen om andreplassen mellom Relekta-Zabo-Isiklar og Abu Dhabi som skiftet om å ligge på andreplass. Det så lenge ut til Gary Ballough og John Tomlinson i Abu Dhabi-båten gikk på kurs mot en ny pallplass, men på sisterunden gikk de tom for drivstoff og måtte bryte.

–Får vi til to knallrunder i Abu Dhabi, har vi en reel mulighet til å klatre til topps i årets VM. Så nærme har vi aldri vært tidligere sier team-eier Jan Zaborowski fra Vollen i Asker.

Se video fra Terracina:
 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen