Søk i arkivet

2014 P750 European Championships - Gibraltar
2014 P750 European Championships - Gibraltar Foto:
 Team Kamikaze - søskenparet Mollestad - i båten. FOTO: TEAM KAMIKAZE
Team Kamikaze - søskenparet Mollestad - i båten. FOTO: TEAM KAMIKAZE

Thundercat-EMNorsk søskenpar best i Europa

Under Thundercat-EM i Gibraltar ble det gull til Sigurd og Ellen Mollestad fra Lillesand.

Søsknene kjører for Arendal Båtsport Klubb, og foruten gull i sammendraget tok de også gull i alle tre disiplinene, både i longhaul, surf og rundbane. 
 
Mesterskapet startet med longhaul og banen strakk seg rundt hele Gibraltar, skriver klubben i en pressemelding.

Søskenparet kjempet om førsteplassen sammen med et svensk team den første runden, men ledelsen bare økte og økte.

- Etter fem tøffe runder kom vi i mål med en ledelse på over seks minutter til neste båt, vi var i himmelen, forteller Ellen Mollestad 
 
I surf kjøres det tre heat og et finaleheat. Her starter førerne i vannet mens de holder båten. Når et grønt flagg droppes, går starten. Søskenparet tok storeslem med hele fire av fire heatseiere. 
 
Siste øvelse i mesterskapet var rundbane. Med to VM-gull fra tidligere i rundbane er det denne øvelsen søskenparet Mollestad behersker best. Etter en klar førsteplass i det første heatet valgte de å ikke ta sjanser videre. 
 
- Det blåste opp litt før andre heat og vi valgte å ikke presse så hardt og heller sikre at vi fikk poeng mot sammenlagtseieren, forteller duoen, som likevel innkasserte en sterk andreplass i heatet. Med roligere forhold i de to neste heatene, ble det to nye heatseiere. 
 
- I dette mesterskapet fikk vi virkelig vist oss i alle sjangere, sier Sigurd Mollestad, men søskenparet vil likevel nå trappe aktiviteten ned neste sesong. 
 
Tidligere i år tok søskenparet NM-sølv i bak klubbkameratene Andre Liltved og Kjetil Johansen. Duoen kan også vise til sølv fra VM i fjor, individuelle gull-medaljer fra rundbane i 2012 og 2013 og sølv i longhaul 2013. 
 
Fakta: Thundercat Racing har sin opprinnelse i Sør Afrika på midten av 1980 tallet. Båtene ble opprinnelig bygget som redningsbåter på strender og er utviklet for å håndtere kraftige bølger og sterk sjø. Denne formen for racing står sterkt i Sør Afrika, Australia og New Zealand og det er etterhvert også kommet til et stort antall båter i Europa. Båten veier 70 kilo og er utstyrt med en 50 hk utenbordsmotor med styrekult. Båten når hastigheter opp mot 60 knop og nærmere 3G i svinger. 

Hovedbildet: Sigurd og Elen Mollestad i luftig svev i Gibraltar. FOTO: GARY BRAY
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen