Mot sin sjette VM-tittel i offshore:

Spirit of Norway vant i Dubai

BårdEker og Steve Curtis tok en overbevisende seier i lørdagens VM-runde i offshore class 1 i Dubai. Dermed har Spirit of Norway økt forspranget til sine konkurrenter ytterligere, før VM avgjøres i årets siste løp om en uke.

Publisert Sist oppdatert

Det går i full fart mot Spirit og Norways sjette VM-tittel på rad. Men mens throttleman Steve Curtis har vært med på de tidligere suksessene, er det første sesong bak rattet på verdens raskeste båt for Bård Eker.

At Eker mangler rutine på dette nivået, ser ikke ut til å virke nevneverdig inn på resultatene. Under lørdagens VM-løp i Dubai ledet Spirit-duoen fra start til mål, og seieren var aldri truet.

- Løpet var ganske så komfortabelt, ja. Men midtveis følte vi en vibrering som ikke skulle være der. Da ble vi litt nervøse, men båten holdt heldigvis helt inn, sier en fornøyd Bård Eker.

Bak de suverene vinnerne kjempet deres argeste utfordrere, Victory 77 og Quatar 96, en tøff kamp om plassene bak Spirit of Norway. Til slutt var det Quatar 96 som knep andreplassen.

Den andre norske båten, Jotun, med Christian Zaborowski og Jørn Tandberg i cockpiten, måtte dessverre bryte lørdagens løp i sjuende runde, etter å ha ligget på tredjeplass.

Om en uke avgjøres offshore-VM med nok et løp i Dubai. Spirit of Norway leder med 19 poeng til Victory 77, og har gullet nærmest i lomma. Seier gir 20 poeng, så Victoty må vinne, mens Spirit of Norway helst ikke må komme i mål, for at siste løp skal gi noen endringer i toppen.