Tilskuerne har inntatt plassen.
Christian Zaborowski med kona Nina og barna på bryggekanten i Arendal.
"Spirit og Norway" freser inn til 2.plass. (Ørjan Krogh Hansen)

Monte Carlo-stemning med helikopter og sjøsprøyt

Norwegian Grand Prix -deltakerne har inntatt  Arendal, og publikum har inntatt godstolene langs bryggekanten i sørlandsbyen. De norske båtene "Spirit of Norway" og "Jotun" kjørte inn til 2. og 5.plass i dagens Pole Position-løp. Vant gjorde engelske "King of Shaves" med James Sheppard som fører og Chris Parsonage som throttleman.

Publisert Sist oppdatert

VM -showet er i gang og dagens Pole Position-løp er nettopp avsluttet. Her kjører båtene to runder hver, hvorav den beste rundetiden er tellende. Resultatene fra dagens Pole Position avgjør båtenes plassering i forhold til startbøyen i morgen, når Norwegian Grand Prix, det vil si selve VM-løpet, går av stabelen.

Dagens løp ble vunnet av engelske "King of Shaves", med James Sheppard som fører og Chris Parsonage som throttleman, det vil si den som styrer gassen. Den engelske båten vant på tiden 4.23.34. På andre plass kom "Spirit of Norway" med Bjørn Rune Gjelsten på tiden 4.25.34.

5. plass med vann i motorrommet

Den andre norske båten, "Jotun", fikk desverre løpet noe amputert på grunn av trøbbel med vannslangen. Med tiden 4.29.23 som beste rundetid kjørte Christian Zaborowski og Jørn Tandberg likevel inn til en god femte plass av de ti startende båtene. Da Båtliv forlot Jotun-standen var Zaborowski og hans team allerede i gang med å ordne opp i vannslangeproblemet, slik at alt skal være klart til i morgen.

Publikumsfesten

Runden som ble kjørt i dag er mer eller mindre den samme som i morgendagns VM-løp. Den går fra Arendals indre havnebasseng ut til Torungen fyr og tilbake til havnebassenget, der publikum har samlet seg på brygger,båter, tribuner, balkonger og hustak for å følge sirkuset på nært hold. Med båter som dundrer forbi i 250 kilometer i timen, og med opptil flere helikoptere på slep noen få meter over vannflaten, minner Arendal denne helgen mer om en glamorøs Middelhavsby enn om en søvnig sørlandsby med hvitmalte hus og hytteturister.

I morgen skal det kjører tilsammen tolv runder, og alle båtene starter da samtidig. Hvis været holder seg regner man med at det vil ble enda flere feststemte folk langs bryggekanten i sørlandsbyen i morgen. Det er fem år siden sist Arendal arrangerte Grand Prix.