Søk i arkivet

Scott og Marc med sirkus på gang.
Scott og Marc med sirkus på gang.
And the Show must come home.
And the Show must come home.
Samme gjengen hjemme i USA.
Samme gjengen hjemme i USA.
John Haggin, Scott Begovich og Marc Granet besøkte Dubai og snakket mer enn gjerne med Båtliv om amerikansk båtsport.
John Haggin, Scott Begovich og Marc Granet besøkte Dubai og snakket mer enn gjerne med Båtliv om amerikansk båtsport.

Villmenn i båt

Amerikanerne kommer, watch out! Nå vil de utfordre resten av verden. Et av værstingteamene fra USA tar nå med seg sirkuset sitt til Offshore klasse 1.

De står bak båten Platinum, en turbindrevet katamaran som kjører værstingklassen i USA. Scott Begovich, John Haggin (Team eier AMF) og Marc Granett har leid inn trottleman Steve Curtis for å bygge om en av sine turbinbåter. Det er meningen at de nå skal stille opp mot Spirit of Norway, Jotun og den andre i vår mer hjemlige værstingklasse på sjøen. Selv sier de at dette er begynnelsen på et riktig verdensmesterskap hvor alle lands beste førere kan kjøre mot hverandre.
Under avslutningen av VM i Dubai, ble Haggin valgt inn i det nye forbundet WPPA (World Proffesional Powerboat Assosiation) som går inn å styrer den nye serien i klasse 1. Amerikanerne er kjent for å lage både dramatikk og sirkus når de først er med. OSS Offshore Super Series som sporten heter i USA skiller seg lite ut fra serien vi kjenner. Deres ”superkatter” har en noe annerledes motoroppsett, med andre spesifikasjoner, mens skrogene er helt like.
Båtlivredaksjonen fant noen eksempler på nettet som viser hvordan ekstremsporten drives i USA. Ikke nødvendigvis noe å følge opp kanskje?

Sjekk mer om sirkus AMF på
: www.amfoffshoreracing.com
         
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen