Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt
Jotunteamet testet ny båt

Jotunteamet testet ny båt

Jotunteamet har brukt vinteren på å bygge om sin gamle båt. I helgen kjørte de første test, og mener de har klart å skape en vinnerbåt som kan utfordre Spirit of Norway under årets offshore-1 sesong.

Publisert Sist oppdatert

Ryktene fra Arendal forteller om en uhyre rask båt. Det ble ikke kjørt toppfarttest, men i følge teamleder Per Carsten Michelsen gikk det styggfort og alt man ønsket å oppnå med den omfattende ombyggingen ble innfridd. Båten er 300 kilo lettere. Båten er enda raskere i akselerasjonen, og vekttapet er spesielt merkbart i akselerasjonen ut av sving. Dette er den samme båten som Jotunteamet vant med i Arendal i fjor. Og for de som husker starten i det løpet, vet jo at dette var en rask båt fra før.

Pilot Christian Zaborowski smilte så vi kunne høre det gjennom telefonen.

-I år skal vi vinne mer, nå har vi fått en båt som uten tvil kan utfordre Spirit of Norway når som helst, sier Zaborowski.

Og målene for sesongen er å få flere pallplasseringer i enkeltløp, og i følge Michelsen er pallen sammenlagt et uttalt mål for teamet denne sesongen.

I uken etter 17. Mai skal de fortsette testingen, nå er båten til lakkering.

-Vi har laget løsninger i denne båten som gjør det mulig å få fordelt vekten bedre ut fra forholdene på sjøen. Blant annet kan vi flytte motorene i selve motorrommet, dette gir bedre balanse hvor vi ønsker det, sier Zaborowski.

Helgen ble også brukt til å teste den ”gamle” mot den nye. I følge Michelsen hadde de ikke bestemt hvilken båt som skulle være førstevalg for sesongen. Nå  har de altså valgt å satse på vinnerbåten fra Arendal i fjor. Propell, girtesting, noe finisharbeid og litt lakk gjenstår før båten skipes 28. mai til første VM runde i Athen 10. Juni.

I kontraktsforhandlinger med nytt norsk team  

Michelsen er allerede i gang med å utforme et kontraktsforslag til to aktuelle personer som ønsker å leie den båten Jotunteamet ikke blir å bruke. Ut fra det Båtliv erfarer blir Kurt Åge Olsen fra Arendal en av to i den båten. Aksepters kontrakten, betyr det at vi kan få tre norske team i Offshore-1 sirkuset denne sesongen. Disse vil ikke ha noe med Jotunteamet å gjøre, og i tillegg til å betale et større syvsifret beløp i leie, må de bygge opp sin helt egen organisasjon rundt team og båt, i følge Michelsen.