Bård Eker kjører Offshore klasse-1
UIM Class 1 World Powerboat Championship 2005 Round 7DUBAI Grand Prix, Dubai, 7th to 9th December 2005 Spirit of Norway 1 wolrd champion Driver:Bard Eker Throttleman:Steve Curtis

Bård Eker kjører Offshore klasse-1

På selveste nasjonaldagen bekreftet Chris Parsonage som driver Negotiator teamet i Offshore, at Bård Eker er tilbake i førersetet på en klasse-1 båt.

Publisert Sist oppdatert

I pressemeldingen heter det, at nå er en av sirkusets mest karismatiske førere igjen tilbake 

i klasse-1.

Ingen glemmer villmannen fra Fredrikstad, og episoden da han parkerte “Hydrolift” midt opp på en av palmeøyene i Dubai.

I 2005 kjørte han for Spirit of Norway, og tok hjem verdensmesterskapet sammen med Steve Curtis. Det gjorde at Spirit of Norway holdt seiersrekken til og med fjorårssesongen.

Denne sesongen skal altså Bård Eker være pilot om bord i engelskmannens båt, og blir dermed en direkte utfordrer til sine gamle kolleger Gjelsten og Curtis. 12 båter er dermed påmeldt til årets serie i klasse-1.

Dette er det høyeste deltakerantallet på flere år, og for første gang ser man også tendenser til at sporten er i ferd med å få deltagere uten stinn lommebok. Både Christian Zaborowski i Jotun og Pål Virik Nilsen i den nye Spirit båten er ”profesjonelle” førere som kjører uten eierinteresser i noen av teamene.