Wppa Class 1 World Powerboats Championship 2007 - Round1Greek Grand Prix 2007Paleo Faliro - Athens, 8-10 June Jotun - Christian Zaborowski and Jorn TandbergPole PositionPhoto: Simon Palfrader©

Jotun vant pole-position i Athen

Tre norske båter blant de seks beste under dagens poleposition kjøring i Athen. Søndag kan det fort bli tre “norske” båter på seierspallen.

Publisert Sist oppdatert

Det var mye frem og tilbake før arrangørene fikk bestemt seg for hvilket opplegg man skulle følge under dagens kjøring. Nye regler ble likevel ikke fulgt på grunn av tekniske problemer med gjennomføringen. Dette førte til at man snudde banen, og kjørte motsatt vei. Alle fikk da 90-minutter til rådighet for å øve seg.

Da det endelig ble kjøring var Jotun raskt ute med å sette standarden. De kjørte meget bra med bestenotering på 2 minutter og 36,18 sekunder på den 4,5 nautiske mil lange banen. Denne stod bare til Spirit of Norway hadde levert fra seg sin førsterunde. Da ble Jotun slått med nesten fire sekunder av Gjelsten og Curtis. Christian Zaborowski og Jørn Tandberg I Jotun hadde ikke tenkt å kaste inn håndkledet. I andre runde gjenvant de poleposition med en runde på 2,30,50. Den tiden skaffet dem beste startspor til søndagens VM-runde.

-Båten gikk supert, og better første runde valgte vi å skifte propeller og gire om for å kjøre enda raskere. Det ble resultater av det, men jeg føler at vi kan nå enda lenger i morgen med noen flere justeringer, sier Christian Zaborowski.

Bård Eker i Negotiater har hatt problemer med elektronikken. I dag hadde han funnet frem til gode gamle verdensmestertakter og kjørte en bra førsterunde. Dette skaffet ham sjette beste startspor i søndagens finale i Athen.

Slik blir startposisjonene for The Greek Grand Prix

1. Jotun 90 –Zaborowski (NOR)/Tandberg (NOR)

2. Spirit of Norway 10 – Gjelsten (NOR)/Curtis (GB)

3. Victory 7 – Al Suwaidi (UAE)/Hendi (UAE)

4. Qatar 96 – Al Thani (QAT)/Nicolini (ITA)

5. Qatar 95 – Al Sulaiti (QAT)/L Nicolini (ITA)

6. Negotiator 50 – Eker (NOR)/Parsonage (GB)

7. Victory 77 – Al Zafeen (UAE)/Sanchez (FR)

8. Foresti & Suardi 8 – Cirilli (ESP)/ Montavoci (ITA)

9. Spirit of Norway 20 – Barry-Cotter (AUS)/Nilsen (NOR)

10. SeveneleveN 18 – Polli (ITA)/Giorgi (ITA)

11. Overwave 11 – Ceriali (ITA)/Ceschin (ITA)