VM-Runde ble rent midtøsten mesterskap

Det ble som et rent midt-østen mesterskap i første runde av VM for Offshore klasse-1 i Athen. Victoryteamene tok første og andre plass. Mens båtene fra Qatar erobret de to neste.

Publisert Sist oppdatert

Beste norske båt ble Spirit of Norway på en femteplass. Både Jotun, Bård Ekers Negotiater og Spritis andrebåt med Pål Virki Nilsen måtte bryte løpet.

-Vi gjorde en god start, men ble forbikjørt av Victorybåtene inn mot første sving. Det ble trangt og vi ble skviset i vannstrålene fra Qatar 95 og Victory 77.  Både GPS og sidespeilene virket ikke lenger. De fylte motorrommet vårt med vann så begge motorene stoppet og det var umulig å få start igjen, sier Bård Eker til Båtliv.

Han er likevel optimistisk frem mot Arendal som er neste løp. Eker hadde nest beste tid på treningen i formiddag.

Jotun ble også presset av Vicotry i første svingen, og kom litt på hæla som Jan Zaborowski kalte det når vi ringte opp like etter løpet. Jotun var i ferd med å hente inn det tapte, men så røk en kompressor og de valgte å bryte løpet.

Spirit fikk også en stopp, men kunne fortsette løpet og sikret seg en femteplass og verdifulle 7 poeng til resten av VM-serien i Offshore klasse-1.