Spirit fik seg en på trynet straks de var ute av Galtesund. Det var tøff sjø der ute.
Victory 77hadde dagens nest beste tid, med sine egne landsmenn i Victory 7 på tredjeplass.
Jotun røyk dagens andre kompressor reim. Det ble likevel femte startspor for Jotun morgen. dette var det samme som i fjor nårvant.
Ivrig publikum
Trøbbel for Jotun
Raske sjeiker

Gjelsten først i fartsfest

Bjørn Rune Gjelsten i "Spirit of Norway" vant i dag Pole Position løpet under VM i offshore i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

"Spirit of Norway" brukte bare fire minutter og 35,9 sekunder på banen, som gikk fra Arendal sentrum og ut rundt Lille Torungen. Det gir en snitthastighet på 191 kilometer i timen, og sikret nordmannen det beste utgangspunktet for morgendagens race.

Nummer to i Pole Position løpet var Victory 77 fra Dubai, som fullførte banen fire sekunder etter "Spirit of Norway". Fjorårsvinner "Jotun" røk dagens andre kompressor reim under runding ute ved Torungen. Problemet skal løses til morgendagens finale, og throttleman Jørn Tandberg mente dette ville tenne teamet ekstra. Han var også veldig fornøyd med samme startspor i morgendagens VM-runde som det de hadde i fjor når de vant her i Arendal.

"Jotun" er uansett blant finaleheatet på fem båter, som er sikret beste start i  morgendagens løp. De fem er "Spirit of Norway", "Victory 77", "Quatar 96", "Victory 7" og altså "Jotun".

Trass i gråvær med lett regn, var det stort publikumsoppmøte under dagens løp i Arendal.