Klar for seier på Drammenselva

Marit Strømøy stiller til start i helgens Europacup i F2 i Drammen. Løpet er et ledd i den årlige Elvefestivalen som arrangeres på Drammenselva.

Publisert Sist oppdatert

Sandefjordsjenta har i år avansert til den ypperste klassen F1 der hun kjører for et Italiensk team, men gjør lørdag en gjesteopptreden i F2 med eget team. Båt og motor er klar etter en oppbygging. Siste testing ble utført i forrige uke og teamet var veldig fornøyde med båten. I årets sesong kjører Marit F1, F2 og Endurance for tre forskjellige team.

–Til nå i år har jeg kjørt fire forskjellige båter i til sammen ni løp. Til tider kan det bli litt forvirrende, men jeg får mye cockpit tid og det er bra, forteller Marit.

Teamet er nå på plass i Drammen og klare for testing. Lørdag morgen er det idstrening, og finalen går lørdag klokken 16.30. I fjor ble Marit nummer to i Drammen, og i år sikter teamet på øverste pallplass. Neste løp for Marit blir i Kina i oktober, der femte og sjette løp i World Cup i F1 går av stabelen. Det Italienske teamet sender i helgen båtene med container til Kina så det arbeides for tiden på alle kanter.

–F1 er en stor drøm som har gått i oppfyllelse, men nå er all fokus på at vi skal gjøre et så godt løp som mulig på hjemmebane, sier Marit Strømøy.