Lahti - Finland - 7 June, 2008 - Timed Trials for the Finland Grand Prix: Marit Stromoy Rainbow Team. This GP is the 3th leg of the UIM F1 Powerboat World Championship 2008. Picture by Vittorio Ubertone/Idea Marketing.

Marit Strømøy klar for Kina

Førstkommende helg kjøres det femte av i alt ni World Cup runder i Formel 1 i Kina. Marit Strømøy kjører for Rainbow.

Publisert Sist oppdatert

Løpet går i Liuzhou også kalt ”the Dragon city” i sørvestre del av Kina. Marit Strømøy stiller til start for sitt Italienske team Rainbow.

 

Teamet har reparert og modifisert den Italiensk bygde F1 båten i Italia etter en krasj i siste løp i St Petersburg.

– Det skal bli spennende å teste om de små justeringene vi har gjort gir resultat, forteller Marit.

 

Testing og kvalifisering skjer lørdag og løpet går søndag. Det forventes et hundretusentalls tilskuere og løpet følge på tv rundt omkring i hele verden. Temperaturen i området ligger tett oppunder 40 grader noe som er en stor påkjenning for førerne. – Jeg begynner å bli vant til å kjøre i høye temperaturer, men F1 er en ekstra påkjenning. Løpene varer i cirka en time hvilket er dobbelt så lenge som et F2 løp, sier Marit.

 

Dette er Marits niende start i F1 sirkuset. Årets sesong har vært preget av mange uhell og motorhavari. – Målet denne gangen er i først omgang å fullføre. De ti beste får World Cup poeng og mitt mål er å være blant dem. Det er en ekstremt tøff klasse på alle måter og det går hardt ut over utstyret, sier Marit. Til start i Kina stiller 24 profesjonelle førere fra hele verden.

 

Løpet i Liuzhou følges av ytterligere et løp i Kina, nærmere bestemt i Shenzhen siste helgen i oktober. Deretter drar sirkuset til Midtøsten der de to siste rundene arrangeres i desember i de Forente Arabiske Emirater.

– Dersom vi får inn nok sponsorer blir vi med på hele resten av serien, avslutter Marit fra Kina.