Liuzhou - China - 11 October, 2008 - Timed Trials for the China Grand Prix on Li River. This GP is the 5th leg of the UIM F1 Powerboat World Championship 2008. Picture by Vittorio Ubertone/Idea Marketing.

Marit Strømøy i dramatisk båtrace

Det femte World Cup løpet i F1 i Liuzhou i Kina endte dramatisk for Marit Strømøy da en stor del av kjøreflaten på båten løsnet i 130 knop under kvalifiseringen.

Publisert Sist oppdatert

Den Italiensk bygde båten var nettopp blitt reparert hos fabrikken, men reparasjonen gikk opp i limingen og skapte store problemer for Marit. – Jeg er glad det gikk såpass bra. 1,5 meter av båtens kjøreflate ble røsket av midt på langsiden, men jeg unngikk akkurat et rundvelt, forteller Marit.

 

Heldigvis var det ingen båter ved siden av da det skjedde for båten ble kastet frem og tilbake før den omsider stabiliserte seg og Marit fikk båten til krana før den sank. Dermed unngikk hun og teamet ytterligere arbeid og omkostninger for å redde all elektronikk fra vannskader. Teamet og representanter fra båtprodusenten forsøkte hele natten å få reparert skadene til løpet, men reparasjonen var for omfattende og Marit måtte se finalen fra sidelinjen. – Det ligger enormt mye arbeid bak dette og det er veldig skuffende å ikke få kjøre, men jeg er likevel glad for at det gikk såpass bra, sier Marit som kom uskadet fra hele episoden.

 

Nå forflytter sirkuset seg til Shenzhen i Kina for den sjette runden i World Cupen førstkommende helg. Båten er nå i reparasjon og båtdeler transporteres med fly fra Italia for å få alt klart til lørdagens kvalifisering.