Farten er ikke noe problem for Relektabåten til Zabo Racing. Nå gjelder det bare å snakke samme språk i cockpit, så kommer resulatetne mener teamsjefen
Det spruter av Welmaxteamet i Uddevalla. To seire på to konkurranser lover godt foran VM runden i kveld.

Norske Welmax overbeviser i Uddevalla

De kjørte nesten fra helikoptetert og det spruter potent av den ildrøde båten til Jørn Tandberg og Kolbjørn ”bonden” Selmer. I går vant de den flygende kilometeren foran landsmannen Christian Zaborowski, i dag knuste de konkurrentene på poleposition.

Publisert Sist oppdatert

I går satte de verdensrekord på ”den flygende kilometeren” med en gjennomsnittshastighet på 260,7 kilometer. I dag kjørte de 2,5 sekunder bedre enn verdenseneren Fazza 3 under poleposition. Det betyr at den norske båten kan velge startposisjon foran kveldens VM-runde som starter klokken 17:00 her i Uddevalla.

-Vi er fornøyd og tente foran kvelden kjøring. Tror vi har funnet et godt spor som gir oss bra fart i de teknisk vanskelige delene av løypa. Farten er det ingen som ufordrer oss på, så der skal vi nok klare oss bra, sier Kolbjørn ”bonden” Selmer til Båtliv.

Den andre norske båten med Christian Zaborowski og Paul Gaiser klarte en suveren andreplass under gårsdagens verdensrekordforsøk med 256,43 kilometer. I dag måtte de se seg slått med 13,14 sekunder på poleposition.

Teamsjef Jan Zaborowski sier at alt det tekniske virker bra med deres båt, men at de fortsatt må bruke tid på å få tingene til å fungere perfekt i cockpit.

-Vi er et ferskt team, og når to personer som bare har kjørt et par løp sammen tidligere skal prestere i en så ekstrem sport, må vi finne oss i at dette kan ta tid, sier Zaborowski.

SWEDISH GRAND PRIX, EDOX POLE POSITION – Results

1. Welmax - K Selmer (NOR) / J Tandberg (NOR) - 02.22,09

2. Fazza - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) - 02.24,62

3. Team Abu Dhabi – R Al Tayer (UAE) / G Carpitella (ITA) - 02.26,23

4. Skydive Dubai - A Al Mehairbi (UAE) / S Al Tayeb (UAE) - 02.27,67

5. Relekta - P Gaiser (BRA) / C Zaborowski (NOR) - 02.35,23

6. Primatist - G Cappellini (ITA) / N Giorgi (ITA) - 02.41,93

EDOX POLE POSITION CHAMPIONSHIP - after round 3 of 6

1. Welmax - 55pts 2. Fazza - 50pts 3. Skydive Dubai - 30pts 4. Team Abu Dhabi - 24pts 5. Relekta - 14pts 6. Primatist - 10pts 7. Welmax Alianza - 7pts 8. Foresti & Suardi SCAM - 5pts