Søk i arkivet

F1 POWERBOAT - DOHA, QATAR - 1st GP 2008 Season - March 29th 2008
F1 POWERBOAT - DOHA, QATAR - 1st GP 2008 Season - March 29th 2008

Marit Strømøy med ny båt

Marit Strømøy bytter båt og slutter seg til et amerikansk lag i De Forente Arabiske Emirater, skriver Aftenposten

Strømøy fortsetter i Formel 1, men får nå nye muligheter når hun nå går fra Team Asjerbaijan til Team Nautica.
– Denne sesongen får jeg helt andre muligheter, sier Strømøy til Aftenposten.
Årets sesong innledes i Qatar 5. mars og avsluttes i Abu Dhabi 16. desember.

Får egen båt
– Den største forskjellen er at jeg vil få egen båt som er bygget til meg. Tidligere har jeg leid en plass. Det betyr at jeg får mer råderett og ikke bare må bruke det som blir servert, sier hun. Dette blir Marit Strømøys fjerde hele sesong i F1.

– Midtøsten er sentrum for den aktiviteten vi driver akkurat nå. Vi kjører ikke i USA i det hele tatt. Veldig mye logistikk går ut fra Abu Dhabi og vi kan teste der hele året, forklarer Strømøy. Hun skal blant annet også skal kjøre i Kina, og flere land i Europa i løpet av sesongen.

Marit Strømøy ble valgt til det nye teamet, etter sigende fordi hun på kort tid har fått frem gode resultater med begrensede midler og utstyr. Hun  betraktes også som rollemodell som eneste kvinnelige fører og er blitt en slags medieyndling i sporten.

Går for pallplass
Klassen teller 11 team med to førere i hver. 2. fører i Team Nautica er polsk. Dessuten er det italienske mekanikere og fransk radiomann i laget. Sistnevnte er mannen som står på land når Strømøy kjører, og forteller om det har vært ulykker i banen, og om noen kommer fort bakfra.
Strømøy regner med at det vil ta litt tid å kjøre seg inn med det  nye teamet, men tar sikte på å være blant de tre beste når sesongen er over.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen