Søk i arkivet

Mange norske i Offshore klasse-1

Nye regler skal gjøre det enklere og billigere å delta i Offshore klasse-1. Derfor stiller 10 team med båter til start i åpningsrunden i Abu Dhabi palmesøndagshelgen.

Nye regler, som gjør det både billigere å delta, og som gir mer like forhold for deltagerne, har fått mange båter tilbake til Offshore klasse-1 denne sesongen. Sirkuset åpner med VM-runde i  Abu Dhabi 13-15 april. Det er flere år siden så mange team har stilt til start i denne klassen, og det er lenge siden så mange norske deltatt team har deltatt med egne team, eller som piloter og trottlere i andre lands båter.

Det er fortsatt helt åpent hvem som skal sitte i båten til Zabo-racing med Christian Zaborowski. Der jobbes det iherdig om dagen for å finne en passende kompetent makker. Welmax med Jørn Tandberg og Kolbjørn ”Bonden” Selmer blir garantert en utfordrer til de sterkeste arabiske teamene. Pål Virik Nilsen har fått lov av australske Maritimo å vikariere i båten til Chris Parsonage. Han er jo ellers kontrakbundet til Maritimo, og skal ved siden av VM, også kjøre i den australske ligaen. Dette betyr at det stiller to rene norske team til start, og et engelskeid team med italiensk og norsk i cockpit.

At Sheikh Al Thani og Steve Curtis er tilbake betyr også mye for sporten. De kjøpte jo Gjelstens gamle team, og har vært utenfor sporten et år i protest mot dårlig sikkerhet og for mye pengefokus.

Følgende team stiller med team denne sesongen:

CHRIS PARSONAGE RACING (Engelsk)
DAC RACING (Østerrisk)
D'ALESSIO-SCAM (Italiensk)
FENDI RACING (Italiensk)
GIORGIOFFSHORE (Italiensk)
SPIRIT OF QATAR (Qatar)
TEAM ABU DHABI (Abu Dhabi)
VICTORY TEAM (Dubai)
WELMAX OFFSHORE RACING (Norsk)
ZABO RACING (Norsk)

Terminlisten så langt:
ABU DHABI GRAND PRIX
Abu Dhabi, U.A.E. - 13  - 15 APRIL 2011
       
NORWEGIAN GRAND PRIX
Arendal, Norway - 15  - 17 JULY 2011
       
ITALIAN GRAND PRIX
Stresa, Italy - 23  - 25 SEPTEMBER 2011
       
BRAZILIAN GRAND PRIX
Rio de Janeiro, Brazil - 21  - 23 OCTOBER 2011

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen