Mats Jensen.
Thundercat klassen. Bakerst fra venstre: Simen Andvik, Sondre Andvik, Sigurd Mollestad, Kjetil Bjørntvedt, Bror Håvard Thoner Svenning. Foran fra venstre: Helena Dåbu, Espen Andreasen, Tony Andre Wolckmar, John-Olav Skaali, Elen Mollestad, Erik ...
Fra venstre: Kjetil Johansen, Andre Liltved, Sigurd Mollestad, Elen Mollestad, Morten Nordli Nilsen og Erik Fredin Nilsen.Foto: Stine Engelstad

Stor suksess i Porsgrunn Grand Prix

I helgen ble det kjørt årets første del-runde i Norgescupen for rundbane-eliten i Porsgrunn.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Sigurd og Elen Mollestad. Foto: Henrik Stenberg.

Mats Jensen fra Arendal Båtsport var også en av de fem debutantene i Porsgrunn. - Det var gøy å kjøre mitt første båtrace. Jeg var veldig nervøs før det første heatet, forteller Mats som hadde mange forhåpninger og tanker om hva som kom til å skje i løpet av hans første race. Han fikk 7. plass i sammendraget.

I klasse GT-30 var det ingen som kunne gjøre noe med Sanne Vik fra Arendal. Hun sikret første plassen allerede etter første dag med hele tre ut av tre heatseiere. – Det var utrolig gøy å konkurrere med de norske førerne for første gang i år, forteller ungjenta som tjuvstartet årets båtsesong i Sverige tidligere i år.

– Det å prestere så tidlig i sesongen gir meg en bekreftelse på at alt det harde arbeidet jeg har jobbet med frem mot sesongen fungerer, sier Vik. Hun skal kjøre alle rundene i Norgescupen, samt Norgesmesterskap, Verdensmesterskap og Europamesterskap denne sesongen.

 Også Trygve Aagre fra Arendal Båtsport Klubb gjorde det skarpt i Porsgrunn. Sammenlagt tok han tredje plass.   - Resten av sesongen håper jeg å komme så langt opp på pallen som mulig og hvis jeg får litt flere sponsorer så håper jeg at jeg får deltatt i Europamesterskapet også, sier Trygve. Andre plassen i helgen gikk til Frank Dåbu fra Kilsund og Flosta Båtsport Klubb.  

I klasse F4s var det duket for nok en overraskelse da debutanten, Joakim Halvorsen fra Grenland tok ledelsen fra klubbkameraten Stian Slåttedalen som startet i pole posisjon. Den mer erfarne Slåttedalen bruker ett par runder før han tar igjen ledelsen. Joakim får andre plass.

Sammenlagt ble det seier til Stian Slåttedalen foran debutanten Joakim Halvorsen. Tredje plassen gikk til Victoria Larsen fra Songe Motorbåt Forening som også debuterte i klasse F4s.

I Thundercat klassen sørget Sigurd og Elen Mollestad og Andre Liltved og Kjetil Johansen for dobbelt Arendalsk.  . – Vi kjørte inn tre strake heat seiere og i finalen ble det jaggu meg første plass igjen, sier et godt fornøyd søskenpar.

På søndagen var det minnesmarkering for tidligere klassekontakt Paul Engelstad som ble brått revet bort i januar. Paul ble hedret med å la det siste heatet i Thundercat-klassen være et eget race som ble kalt Paul Engelstads minneløp. – Det var en flott markering av en fantastisk manns bortgang, forteller Elen.

Andre plassen gikk til Arendals-duoen Andre Liltved og Kjetil Johansen.  Tredje plassen gikk til Erik Fredin Nilsen og Morten Nordli Nilsen fra Grenland som dermed noterte sin beste plassering i klassen.

Også John-Olav Skaali fra Flosta og Sondre Andvik fra Grenland gjorde et skarpt race i Thundercat-klassen. - Vi startet med tredje startspor og var godt fornøyd med det da vi bare har hatt en halv time i båten sammen før sesongstart, forteller John-Olav. Duoen imponerte med to tredje plasser i de to første heatene.

– Siste heat og Paul Engelstads minneløp ble en trist affære på flere måter. Ikke fikk vi trøkk i motoren og armene var helt ødelagt, men vi fikk en sjette plass og sikret dermed fjerde plassen sammenlagt, forteller John-Olav.

I det tredje heatet fikk de en kanonstart og rundet først på rundingsbøyen. – Vi økte ledelsen ned til rundingen, men ble litt ivrig så jeg glemte å ta en kort runde og kjørte noen meter for langt, sier John-Olav, som hadde en god fight med Andre Liltved og Kjetil Johansen om andre plassen i heatet. Sammenlagt ble det fjerde plass på Flosta/Grenland duoen.

Dette var John-Olavs sitt eneste race denne sesongen da det egentlig er bror, Torstein, som er pilot i Thundercat-teamet. – Nå kommer Torstein hjem for å kjøre resten av sesongen så vi har stor tro på at vi er på riktig spor og at ting bare kan gå en vei, smiler John-Olav.