NC i Songe:

Start.
Sindre Sundsdal Anundsen.

Ulykke snudd til lykke

22. mai hadde tyver stjålet motoren til Sindre Sundsdal Anundsen. Han fryktet at båtrace sesongen var over.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Prpoellekspert  Odd Arnold Terjesen, Frode Sundsdal og Sindre Sundsdal Anundsen. Alle foto: Joyce Christine Andersen.

Under helgens Norgescup-runde på Songe i Tvedestrand slo han kraftig tilbake. Risørgutten vant suverent fire av fire heat i klasse GT 15.

Sindre hadde med god hjelp av familien og sponsorer fått på plass en helt ny, komplett Winrace GT 15-båt. Det ble jobbet på båten helt frem til siste kveld.

Talentet konkurrerer i rekrutteringsklassen til Norges Båtsport Forbund. Båtene er 13 fot, motorene har beskjedne 15 hk – men farten imponerende 35 knop.

Tror på NM-gull.

I Grenland Grand Prix for to uker siden hadde unggutten bare trøbbel. Han fikk ikke utstyret til å fungerem og endte på en femte plass.

–  Ingen ting gikk min vei. Jeg har jo NM-gull som mål etter to år i klassen, og var derfor kjempe skuffet,  sier den unge båtrace føreren.

Etter helgens flotte kjøring har teamet igjen troen på at et de kan kjempe om sitt første NM-gull i august.

– I helgen har han imponert meg. Fire seiere av fire mulige er ikke noe man ser ofte i båtsporten. Favoritt stemplet har han i allefall pådratt seg, sier onkel, og trener Frode Sundsdal.

Frode har selv herjet resultatlistene innen båtsporten – og er fremdeles aktiv i Formel 2-klassen.

Deilig å vinne

–Det var deilig å vinne på hjemmebane – båten gikk kjempefint, og løpet var veldig bra. Jeg er veldig glad for at Olle Terjesen og Onkel Frode har hjulpet meg med nytt utstyr,  smiler risørgutten.

Frode Sundsdal er tidligere president i Norges Båtsportforbund – Som aktiv utøver har han vunnet både EM og VM og innehar åtte8 verdensrekorder. Sundsdal har kjørt alle klasser, i fra Class 1 til GT 15.

Neste løp for 14-årige Sindre Sundsdal Anundsen er NM i Tønsberg 8. og 9. august 2014 – Tønsberg havn. Sesongens store mål for rundbane sporten hvor man venter opp i mot 10 000 tilskuere.