Ligger an til nordisk medalje

Victoria Larsen (17) fra Tvedestrand ligger på en delt andreplass i det nordiske sammendraget.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Victoria Larsen og Stian Slåttedalen i tett duell. Foto: Kristian J. Vabø

Pressemelding:

I helgen ble den andre delrunden for det Nordiske Mesterskapet i F4s avholdt på Mjøsa. Helgen startet bra for ungjenta som kvalifiserte seg med nest beste tid, bare 0,2 sekunder bak beste tid.

– Jeg bommet litt på starten i det første heatet, men kjørte meg fort oppover i feltet, forteller Victoria som tok en sterk andre plass i første heat. Hun gjentok like godt suksessen i heat to og sikret dermed andre plassen i del-runden og en delt andre plass i sammendraget.

Victoria selv var strålende fornøyd.

– Jeg følte jeg hadde en god rytme i kjøringen og klarte å fokusere på jobben hele veien, sier Victoria som hadde en god følelse allerede etter treningen. – Jeg hadde ikke forventet en så god plassering så det tok litt tid før det gikk opp for meg at jeg faktisk hadde tatt andre plassen, smiler Tvedestrandsjenta som kjører sin første sesong i F4s klassen.

Også foreldrene, Janne Marie og Tom var fornøyde med innsatsen til yngste jenta. – Ambisjonene hennes for året var egentlig bare å bli kjent med båten og kanskje stå på pallen en gang i løpet av sesongen. Det er fremdeles mye som skal testes og prøves, men vi syns det er gøy at hun allerede nå har innfridd mye av målet sitt, sier en stolt mamma som sammen med far Tom hoppet på sjøen i ren lykke da andre plassen til Victoria var et faktum.

Nå venter siste delrunde i det Nordiske mesterskapet. Det går i Sverige i slutten av september. – Det var egentlig ikke meningen jeg skulle kjøre siste runde, men etter andre plassen i helgen må jeg nok ned å se om jeg kan kapre en pallplassering i sammendraget, sier Victoria som samtidig skryter av sitt team: - Jeg har et flott team som har brukt mye tid på å rigge og forberede båten. Hadde det ikke vært for den fantastiske hjelpen jeg har fått, hadde jeg ikke fått de fine resultatene heller, konstaterer Victoria.

Tvedestrandsjenta startet med båtsport ved en tilfeldighet da moderklubben Songe Motorbåt Forening søkte førere til to nyinnkjøpte GT15 båter for noen år siden. Siden har det gått slag i slag og hun er nå del Team Norway Powerboat (TNPB), for andre år på rad. TNPB er et satsingsprosjekt i Norges Motorsportforbund som driver med talentutvikling.

Men jenta nøyer seg ikke med rundbane, hun er nemlig aktiv som navigatør i båtsportgrenen offshore også. Under Langesund Water Festival for en drøy uke siden kjørte hun inn til 4 plass i rekruteringsklassen V60 sammen med John Alexander Haugenes og 2 plass i den noe større klassen 3B sammen med Inge Lund.

Hun er dessuten aktiv med paintball og en dyktig danser. Til høsten begynner hun på danselinjen på Fagerborg videregående skole. I mellomtiden venter Norgesmesterskapet i F4s i Drammen senere i måneden, den siste delrunden i det Nordiske mesterskapet og øvrige Norgescup run