Pål Virik Nilsen stiller i F2-klassen. Foto: Team PVN.
Team Zabo Racing er klare for rekordforsøk lørdag. Arkivbilde: Ørjan Krogh Hansen.

Vil slå 233 km/t i Tønsberg

Norges eneste Class 1-team kjører for ny rekord i Tønsberg i helgen.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Zabo Racing og Class1- båten «Relekta» kommer til Tønsberg. Foto: Zabo Racing.

I helgen arrangeres  Tønsberg Båtrace i  indre havn i vestfoldbyen. Fredag 8. og lørdag 9. august avvikles norgesmesterskap for GT 15 juniorer, GT 30, F4s, Thundercat og den største rundbane klassen i Norge, F2.

Det store publikums-trekkplasteret er for mange Class1-teamet

Zabo Racing, som skal kjøre et rekordforsøk i Relekta World Speed Record Run.

Første gang på tre år

– Dette er vi selvsagt veldig fornøyde med å få til. Det er veldig viktig at vi får Class1 tilbake til Norge. Vi har planlagt dette i stillhet lenge, vi var usikre på om vi fikk det til, men med både sponsor og team på plass gleder vi oss nå ekstra til Tønsberg Båtrace sier en fornøyd prosjektleder i Tønsberg Båtrace, Frode Sundsdal.

Zabo Racing har ikke vært i Norge på tre år. Sist gang teamet satte båten på vannet i Norge var under Norwegian Grand Prix i Arendal.

– Vi gleder oss veldig til dette, sier Class 1 throttleman Christian Zaborowski. Det er alltid morsomt og få kjørt på hjemmebane. Både meg og Ugur Isik, min faste fører er tente og klare. Vi tror selv at vi skal kunne gjøre en imponerende hastighetsnotering i Tønsberg. Alt ligger til rette for det sier han.

Mulig å slå rekorden

Under Relekta Worldspeed Record Run er det rekorden til skipsreder Andreas Ove Ugland  Zabo Racing ønsker å slå. Rekorden som lyder på 233,61 km/t er realistisk for teamet. Teamets eier og tekniske ansvarlige Jan Zaborowski mener rekorden skal være mulig å slå, og synes det er ekstra hyggelig at dette nå skjer i Norge, og ikke minst Tønsberg som temaet ser på som hjemmebane.

– Vi har lagt ned en enorm innsats, ikke minst i vinter på teamets verksted i Dubai. Der lettet vi båten radikalt i vekt. Dette har ført til at vi i Class1 World Championship har fått en enda mer konkurransedyktig båt. Det skal bli veldig interessant og se hvor fort vi klarer og presse båten opp i. Det hadde jo vært artig å slått rekorden på hjemmebane, sier han.

 

Trekkplaster

Arrangøren Tønsberg Båtrace mener at det er viktig for racet og ikke minst båtsporten at Class1 kommer tilbake til Norge.  Sundsdal mener mener mange forbinder båtsport med Class1 klassen.

– Jeg føler vi har fått et trekkplaster, Class1 båtene vekker alltid mye oppmerksomhet og folk synes det er spennende å se på. Mange forbinder båtrace med denne klassen. Det er utrolig gøy at vi får dette til under Tønsberg Båtrace, sier Sundsdal.

Comeback for Virik Nilsen

I tolvte time ble det klart at Norges mest profilerte og erfarne Offshore fører, Pål Virik Nilsen, kommer tilbake til rundbane i en Formel 2 båt. Han får låne en båt med mannskap og stiller som vanlig til start for å hevde seg i toppen under helgens Norgesmesterskap i Tønsberg. Racet som arrangeres av RE motorsport starter allerede fredag kveld med åpnings seremoni og match race. Lørdag er det åpent Norgesmesterskap i Formel 2 samt flere andre rekrutteringsklasser som skal kjøre på denne spektakulære banen.

Class 1 Relekta Worldspeed Record Run vil starte kl 14.00 - lørdag 9. august 2014.