Søk i arkivet

Stian Schjetlein med dobbel nordisk mestertittel.
Stian Schjetlein med dobbel nordisk mestertittel.
Nordmenn forsynte seg grovt av medaljene.
Nordmenn forsynte seg grovt av medaljene.

Norge tok ni av ti medaljer

Nordmennene gjorde nesten rent bord under nordisk mesterskap i vannjet i Finland.

HOVEBILDE: Stian Schjetlein ble dobbel nordisk mester. Alle foto: Helena Borgström.

Stian Schjetlein (22) tok en storeslem i Finland og kan dra hjem med tittelen nordisk mester i to av to klasser.

– Det var ingen lett seier, og jeg trodde tittelen røk i begynnelsen av det siste heatet. Men jeg klarte heldigvis å hente den inn igjen, forteller Schjetlein.

Stian fikk en dårlig start og kom ut som nummer ni i det siste heatet. Etter et langt heat med mange gode forbikjøringer klarte Schjetlein omsider å klatre opp til tredje plass, foran finske Davy Gustafsson som hadde lik poengsum som Schjetlein før siste heat. Tredjeplassen i siste heat holdt akkurat til seier så lenge Stian var foran finnen.

– Det var en utrolig herlig seier og en kjempegod avslutning på min «europaturné».
 Stian har de siste to måneder reist rundt i Europa fra race til race. Han har vært innom ca. 11 land og konkurrert i 7 av dem.

– Det har vært en fantastisk reise hvor jeg har besøkt verdens beste vannjetførere og kjørt med dem på deres hjemmebane. Jeg har kjørt både EM, Europacup, Alpe Adria Tour og den franske nasjonale serien; Jetcross tour. Det har vært en fantastisk opplevelse og en kjempe god erfaring og ikke minst en god oppladning til VM som går i USA i begynnelsen av oktober, sier Schjetlein.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen