Søk i arkivet

Båtliv

Sildakongen i havsnød

Vi var redd vi ville stryke med, sier den rikskjente sildakongen fra Karmøy.

Vil samle båtfolket

Seilere og motorbåtfolk blir samlet i ett slagkraftig båtforbund om presidentene får viljen sin.

Helga Pedersen årets havfrue

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen ble tildelt prisen ”Årets Havfrue” da Båttinget 2008 ble åpnet i Kirkenes i dag.

En annerledes tur på fjorden

Lørdag morgen starter Båttinget i regi av Kongelig Norsk Båtforbund. Mens de ventet på at fiskeriminister Helga Pedersen skulle forestå den offisielle åpningen, brukte noen av tingdeltakerne fredagen til en annerledes fjordtur.

Røkkesvindler dømt på nytt

En 45 år gammel bærumsmann, som ble kjent som bakmannen i sertifikatsaken mot Røkke, ble i februar i år dømt for svindel. Denne gang i en forsikringssak med to dyre båtdrev mens han drev som båtmegler.

Lær trebåthistorie

Er du interessert i klassiske trebåter bør du sette av tid i kveld onsdag 16. Januar klokken 19:00. Da kommer en av skandinavias dyktigste trebåtkjennere, Anders Værnéus, til Holmen Fjordhotell for å fortelle om svensk og skandinavisk trebåthistorie.

Ta din båt og la den vandre

Det selges drømmer som aldri før. Årets reiselivsmesse på Lillestrøm fyller to haller, og er du båtinteressert finnes det et hav av muligheter.

Stor interesse for eksperthjelp

Etter at Båtliv og Seilas lanserte ekspertpanelet rett før jul har spørsmålene strømmet inn. Les svarene til leserne som har fått hjelp.

EU har forbudt import av Burmateak

EU har nettopp vedtatt forbud mot handel med teak fra Burma. Nå behandler Miljøverndepartementet saken og legger seg på samme forbudslinje som EU. Dette kan få følger for mange i norsk båtbransje som fortsatt bruker tresorten i sine båter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16-årig båtsportmester på TV

I begynnelsen av desember kan du se den 16-årige båtsportkjøreren Andrè Knutsen boltre seg på vannet i Tvedestrand på NRK.

Lysende fiskelykke

Er du lei av å vente på at fisken skal bite? Alternativt kan du ta med lommelykta og reise til Mississippi-Missouri. Se filmklipp fra den utrolige fiskeopplevelsen.

Fjord Boats solgt til tyske Hanse

Morten Nordvold har solgt alle aksjene sine i Fjord Boats. Dette betyr at den norske legenden Fjord er blitt et heleid selskap under den tyske Hanseparaplyen.

Gir bort 300.000 til bransjen

Styreleder Jan Anders Søyland i båtmessa "Dra til sjøs" gir bort 300.000 kroner til å rekruttere unge til båtbransjen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen