Søk i arkivet

Båtliv

Slik blir nye Hydrolift SX 22

La oss presentere Hydrolift SX 22. En liten multibruksbåt som er så fersk at kun deler av båten er ute av formene. Med bruk av egne ord og bilder har vi sluppet til Bård Eker og teamet hans for å vise oss hvordan de tar frem en helt ny båt.

Båtofil energibunt

Han har vokst opp med trebåter, og drømmer fortsatt om tresnekker. Gjennom livet har Jan Erik Larssen hatt mange ulike båter, fra Askeladden til en egendesignet tresnekke på 12 fot med elektrisk motor. Og 38-åringen har like mye peiling på båt som bil, bare så det er sagt!

Odds hyttebuss

Familien Hylleseth har et landsted de bruker store deler av året. Men stien til skjærgårdsidyllen på Sotra er lang og kronglete - og rushtrafikken til Bergen er notorisk treg. Når hjemmehavnen så er et steinkast fra arbeidsplassen er løsningen enkel: Bruk båt! Gjerne en finsk tøffing.

Naturens egen viagra

Kommentar av Jahn Otto Johansen.

Odds nye Kaptein

Har du brukt den samme, gamle kravellbygde «travalje-båten» nesten daglig i 20 år er det lov å spandere på seg noe nytt. Det gjorde pensjonist og krabbefisker Odd Arthur Heimnes. Da han hadde fylt 85!

Båten min: Scand 29 Baltic. Drømmer om sjøen – hele året

I 32 vintre har han sittet og drømt. Ventet på at det skulle bli sommer så han kunne få båten på vannet. Frank Morten Bjærke har generasjoner med båt i blodet, og akkurat nå er han på sitt lykkeligste. Sea Dream er nok en gang på vei mot Nilen.

Båten min: Skorgenes Sonic 445 - Drømmehytte med kjøl og 850 hester

Anne-Lise Lavik er ikke helt som andre båteiere. Ikke bare er hun kvinnelig eneeier av de mest påkostete lystbåtene som noensinne er levert fra en norsk produsent, hun bruker også så godt som all fritid om bord i den 13,5 meter lange drømmebåten.

Småbåtliv - Et hav av voksne ungdomsbåter

Tilbudet av skjærgårdsjeeper i 15-fotsklassen er langt større enn i12-fotsmarkedet. Båtliv tok med tre ungdommer på Båter i sjøen, og lot dem plukke av et bredt spekter voksne ungdomsbåter.

Båten min: Viknes 880 2008-modell

Viknes er selve ur-vestlandsbåten. Solide halvplanere med sjarkvinduer, kraftige dieselmaskiner og store akterdekk. Dette er båter som er bygget for å brukes hele året. Vi ser på Viknes 880'n til Thomas Høiseth. Digital fil i PDF-format for nedlasting (532kB)

Julekalender: Luke 24

God jul! Vi er nå kommet til luke 24, og du er bare et klikk unna for å delta i trekningen om det som skjuler seg bak luken.

Julekalender: Luke 23

Vi er nå kommet til luke 23, og du er bare et klikk unna for å delta i trekningen om det som skjuler seg bak luken.

Julekalender: Luke 22

Vi er nå kommet til luke 22, og du er bare et klikk unna for å delta i trekningen om det som skjuler seg bak luken.

Julekalender: Luke 21

Vi er nå kommet til luke 21, og du er bare et klikk unna for å delta i trekningen om det som skjuler seg bak luken.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen