Søk i arkivet

Båtliv

Disse 12 artiklene er mest lest i 2018

Nyttig kunnskap preger statistikken blant de mest leste artiklene på Båtliv i 2018.

Hva vil du lese om her? Si din mening!

Hva ønsker du å lese om i Båtliv? Bruk noen minutter på vår spørreundersøkelse, så vi kan gi deg innholdet som du ønsker deg.

Trolig millioner mindre til KNBF neste år

I år har medlemmene i KNBF fått en julegave på 8,6 millioner kroner i form av momskompensasjon fra Lotteri- og stiftelsestilsynet. Neste år endres reglene slik at kostnader knyttet til bryggeanlegg og båtplasser ikke lenger får rett til kompensasjon.

Deler ut 8,6 millioner i momskompensasjon

257 medlemsforeninger i KNBF får utbetalt 8,6 millioner kroner i momskompensasjon. Det er mer enn det dobbelte av hva foreningene har betalt i medlemsavgift i foreningen.

Millioner til trebåtbygging

Kunnskapen om bygging og bruk av norske tradisjonsbåter står i fare for å forsvinne, mener Forbundet Kysten. Det håper de nå å motivirke ved å støtte lokale prosjekter med millionbeløp gitt av Sparebankstiftelsen DnB.

Båtbransjen lyser opp i Frankrike

Den franske båtbransjen sysselsetter over 40.000 mennesker, og er i vekst, mens landet sliter med økonomiske omstillinger og sosial uro.

Fire bøker til alle skipsbibliotek

Liker du bøker under juletreet? Her er tre gode bøker for alle som liker havet og båtlivet.

Gir gass med Princess

Fra de gamle lokalene til NordWest på Orust vil båtbygger Benny Martinsson løfte Princess tilbake til gamle høyder.

AKTUELL BOK: RO FOR LIVET En rotur fullstendig utenom det vanlige

Stein Hoff ville ro alene i kjølvannet til de norske roerne Georg Harbo og Gabriel Samuelsen, som for over 120 år siden rodde fra New York til Isles of Scilly i England i 1896 på 55 døgn. Det kunne ha blitt Stein Hoffs siste rotur. I stedet er den blitt til en bok.

Kommentar Når båtbladene blir borte

Denne uka kom meldingen om at svenske Båtnytt går inn fra nyttår. Båtblader forsvinner nå i mange land, men kanskje finnes det et liv etter døden?

Profilen: Miriam Lefdal Ung dame med store planer

Med Miriam Lefdal til rors setter Dreamline full fart forover med satsing på luksusbåter og charter. – God kundeservice er nøkkelen, sier hun, og griper etter mobiltelefonen.

Prøvekjøring av verdens råeste daycruiser

Båtliv 6 er i salg denne uka. Her kan du lese om nye Cormate Chase 34, drømmebåter som inntar Norge og om ekteparet som tok sommerferien i åpen båt langs Helgelandskysten.

Fant igjen sin stjålne båt etter 24 år

Årene gikk, og den stjålne racerbåten kom ikke til rette. Men etter 24 år fant Per Simonsen omsider båten sin.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen