Søk i arkivet

Boot 2019:Se hvem som er i Tyskland!

Etter ti års fravær er Saga tilbake på Boot Düsseldorf med de to eneste norskbyggede storbåtene på gigantmessen.

Selje-verftet har som så mange andre båtbyggere slitt i et tøft tiår etter finanskrisen, men nå peker pilene oppover for den anerkjente produsenten. Omsetningen er nå vel femti millioner og optimismen er til å ta og føle på.  

Og da er det viktig å være tilstede på europeiske messer. På Boot viser Saga i samarbeid med forhandlere fra en rekke europeiske land to av de akseldrevne familiebåtene verftet har spesialisert seg på.

SAGA-KARENE. Idar og Sølve
Refsnes på plass i Düsseldorf.

SAGA-KARENE. Idar og Sølve Refsnes på plass i Düsseldorf.

Til stede på standen er båtbygger Idar Refsnes sammen med Leangbukta-baserte Sølve D. Refsnes. 

- Vi fløy inn fra Norge i dag tidlig, men båtene har allerede vært vist i Berlin, der de vakte stor interesse, sier Idar Refsnes, som særlig peker på at «flyndren» pirrer nyskjerrigheten blant kunder som stort sett ikke har sett et klassisk drivverk på mange år.

For Saga-båtene er tradisjonelle. Ikke umoderne men tradisjonelle. Akkurat det er kanskje nøkkelen for å skille seg ut på en båtmesse der radikale designlinjer er det vanligste verktøyet i kampen om oppmerksomheten.

Men noen Saga-nyheter er det ikke på Boot 2019:

- Vi jobber med den ny modeller, men det er nok en stund til lanseringen, sier Idar Refsnes.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen