Søk i arkivet

BÅTER BYTTER EIERE: Tre båtkategorier gir flere søk enn andre på Finn.
BÅTER BYTTER EIERE: Tre båtkategorier gir flere søk enn andre på Finn.

Satser på privat båtutleie i Sverige

Delingsøkonomitjenesten Boatflex satser med friske penger i det svenske markedet, og er allerede på plass i Danmark og Norge.

Danske Boatflex har etablert seg i Norge med utleie av privatbåter på nett, og langt over hundre båteiere her i landet har nå valgt å legge ut båter for leie på Boatflex. I Danmark ligger det godt over 300 private båter til leie på nett, og nå satser delingsøkonomiselskapet for fullt i Sverige.

Les også: Tjener gode penger på båten i sommer

SKANDINAVIA: Boatflex er en dansk
tjeneste med en del båter i Danmark og Norge.

SKANDINAVIA: Boatflex er en dansk tjeneste med en del båter i Danmark og Norge.

–Det svenske markedet for båtutleie er mye større enn det danske, sier gründer Jakob Bojesen, som har hentet inn fem millioner friske kroner i en emisjon for å satse videre i Skandinavia. Emisjonen priser oppstartsselskapet til 18,6 millioner kroner.

Boatflex er en delingsøkonomitjeneste for båter av lignende type som Airbnb for boliger. Det koster ingenting å legge ut båten for utleie, men Boatflex tar en provisjon av utleiebeløpet for å drifte plattformen.

På Boatflex kan man finne båter til utleie i en rekke land rundt Middelhavet, i Karibia foruten Skandinavia.  I Norge er det fleste båtene privateide, mens det i Middelhavet også er en rekke profesjonelle utleiere som bruker Boatflex. Ifølge Bojesen ligger det i an år til 800 utleier på Boatflex, som nå i alt omfatter 8000 båter og 26.000 brukere.

Les også: Nordsjøen rundt på en uke (for abonnenter)

Unge vil leie ut

Forsikringsselskapet If har gjort en undersøkelse i Sverige, som viser at mange unge mennesker kan tenke seg å leie ut båten sin. Hele 68 prosent av svenske båteiere i alderen 18 til 34 år kan tenke seg å leie ut båten når de ikke bruker den, mens for de over 55 år er det kun 17 prosent som vil gjøre det samme.

–Det er en fin måte å få litt inntekter fra båten på, samtidig som man ikke trenger å ha så dårlig samvittighet for ikke å bruke båten nok, sier båtekspert Arvid Böhm hos If til svenske Båtliv.

En godt brukt seilbåt i 32-fots klassen kan leies ut for 12.000 til 15.000 kroner i måneden i høysesongen, mener han. For en motorbåt i samme størrelse ligger gjerne prisen noe høyere. Inntektene er skattbare som leieinntekter.

Les også: Flere leier båt i utlandet

Publikasjonen utgis av Norsk Maritimt Forlag. Vi gjør oppmerksom på at forlagets morselskap har en agenturavtale med Boatflex i Norge.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen