Søk i arkivet

Nytt og klassisk på Windy-treff i Vollen

Det første Windy-treffet ble avholdt i Vollen lørdag 18. august. Flere nyere og klassiske Windy-båter var å se.

Sjøen gikk i hvit under det første Windy-treffet i Vollen lørdag 18. august, men Windy-eierne lot seg ikke skremme. På treffet var det både nyere og eldre, klassiske Windy-båter (se video). 

Vollen båtservice stilte opp med bryggeplass, gårdsplass og åpne lokaler for anledningen og flere andre leverandører var også tilstede. 

Windy-klubbens leder, Børre Sørensen, tok i mot Båtlivs journalist og fortalte og forklarte om noen av båtene på treffet (se video).

Sjefen for Windy, Knut Heiberg-Andersen, holdt foredrag om Windys historie og ga medlemmene informasjon om to nye båtmodeller som kommer neste år og i 2020. Windy Shamal er ikke vist til noen offentlig tidligere, og Windy-eierne på treffet var de første som fikk se de datanimerte bildene. Espen Øino er Windys båtdesigner.

Daglig leder i Windy, Knut
Heiberg-Andersen.

Daglig leder i Windy, Knut Heiberg-Andersen.

Windy 36 Shamal kommer i januar 2020, oppkalt etter en nordvesterlig vind som blåser over Irak og Den persiske gulf. Shamal vil bli vist på messen i Düsseldoft.

– 36 Shamal får et nytt formspråk utenpå, sier Knut Heiberg-Andersen.

Men før Shamal, og allerede tidlig neste år, kommer den nye Windy SR 43 Blackhawk med utenbordsmotorer trippel Verado eller dobbel Seven Marine. SR 43 Blackhawk vil bli bygget i Sverige, mens 36 Shamal vil bli bygget i Polen. 

 

 Kommentarer

Windys historie

Windy ble etablert av Hugo Vold i 1966. Den første modellen var Windy 24 Cabin. Windy produserte og leverte 12 båter i 1967. Én av den første modellen er fortsatt i bruk i Stockholm. Windy har satset på eksport og det finnes blant annet 2200 båter i Sveits, like mange som i Norge. Frem til 1980 ble 90% av produksjonen eksportert. Totalt er det produsert rett under 10000 båter. Windy 22 DC er produseri 1100 eksemplarer. 

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen