Søk i arkivet

DRØM: Norsk natur er eksotisk og spennende. Norske charterseskaper har fullt belegg, og private har også startet å leie ut sine båter.
DRØM: Norsk natur er eksotisk og spennende. Norske charterseskaper har fullt belegg, og private har også startet å leie ut sine båter. Foto:
Charterferie i Kroatia
Charterferie i Kroatia Foto:

Flere leier båt i utlandet

Stadig flere velger å leie båt, og mange velger da utlandet, men markedet er fortsatt lite.

2,2 millioner nordmenn oppgir at de har vårt på båttur i 2017, ifølge den ferske båtlivsundersøkelsen, som er utført av Opinion på vegne av myndigheter og båtorganisasjoner.

Fortsatt er det en liten andel nordmenn som leier båt. 3,8 prosent av dem som var på tur i fjor, leide båt i utlandet og 3,6 prosent leide båt i Norge. Til sammen er dette likevel mange mennesker. I antall betyr det at 86 326 personer leide båt i utlandet i fjor, mens 81 782 personer leide båt her i landet i 2017.

Også tilbudssiden av båter er i vekst. De siste årene har delingsøkonomien gjort sitt inntog i båtbransjen. Danske Boatflex har etablert seg i Norge med utleie av privatbåter på nett, og flere hundre båteiere her i landet har nå valgt å legge ut båter for leie på Boatflex.

Les også: Tusenvis av private båter til leie

Litt færre oppgir at de har planer om å leie båt i år enn de som leide i fjor, men utleiemarkedet er i vekst. Mange flere nordmenn leier båt nå enn for seks år siden.

 Les også: Verdens tre største utleiebåter

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen