Søk i arkivet

Buster SuperMagnum: En halvmeter lenger gir mye ekstra kjøreopplevelse.
Buster SuperMagnum: En halvmeter lenger gir mye ekstra kjøreopplevelse. Foto:

Bransjetopper om 2018Markedsleder styrker grepet

Yamaha er markedsleder blant utenbordsmotorene, og styrehusbåter fra Jeanneau slår an.

Over halvparten av alle båter i Norge er utstyrt med utenbordsmotor, og andelen blir stadig større. Markedsleder her i landet er japanske Yamaha, som har et stort forhandlernett og mange populære båtmerker i porteføljen.

YAMAHA: Salget av
uten­bordsmotorer var svært bra i 2017. Henrik Thaulow
tror det vil flate ut i år.

YAMAHA: Salget av uten­bordsmotorer var svært bra i 2017. Henrik Thaulow tror det vil flate ut i år. Foto: Ole Henrik Nissen-Lie

–Vi har hatt en godsesong med omsetning på nivå med året før.  Vi har hatt en økning i Skandinavia for dayruisere i størrelsen 6,5 til 8 meter, sier prosjektleder for båt Henrik Thaulow i Yamaha Motor Scandinavia. Yamarin jobber for fullt med å ta frem nye modeller som skal introduseres i 2018.

­–Jeanneaus styrehusbåt-modeller har vært en ubetinget suksess for oss og våre forhandlere. Salget øker og båtene blir større, fortsetter han.

–Vi tror trenden fra 2017 fortsetter og ser samtidig voksende interesse for rene aluminiumsbåter, sier han.

–På motorsiden kan igjen konstatere at Yamaha er Norges mest kjøpte motor for 42. år på rad med en markedsandel på 33,6 prosent (ICOMIA-talll), sier Thaulow. Trenden ifølge Thaulow er at mellomstore og store motorer øker kraftig i forbindelse med veksten i båtsalget.

Vi forventer at totalsalget skal flate ut til neste år, men vi tror at aluminium vil øke på i fremtiden, avslutter han.

Båtlivi har i en serie artikler snakket med bransjetopper i ulike segmenter av markedet om hvordan de har opplevd 2017, og hvilke forventninger de har til 2018. Intervjuene vil bli publisert fortløpende i tiden rundt nyttår.

 

Tidligere intervjuer:

Medvind for nykommer

God fart for norsk båtbygger

Vokser og utvider med luksus

Askeladden gir gass inn i nytt år

Økt fart for Suzuki

 

 

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen