Søk i arkivet

Spøker for «Statsraaden»

Omlegging av undervisningen på Sjøkrigsskolen kan gi driftsstans for «Statsraad Lehmkuhl». Se film fra tokt i sommer.

Siden 2002 har Stiftelsen «Statsraad Lehmkuhl» hatt en avtale med Sjøkrigsskolen. Høsttokt med Sjøkrigsskolens elever er en viktig del av inntektsgrunnlaget for seilskipet «Statsraad Lehmkuhl». Nå har Stortinget vedtatt en utdanningsreform med mål om å spare en halv milliard kroner.

– Dersom utdanningsreformen gjør at avtalen blir sagt opp, kan det føre til at skipet må ligge i opplag flere måneder hvert år. Da vil skipet gradvis forvitre, sier direktør for stiftelsen Statsraad Lehkuhl, Håkon Vatle, til NRK.

I snitt har 80 kadetter seilt på årlige høsttokt med seilskipet «Statsraad Lehmkuhl» hvert år siden avtalen ble inngått i 2002.

Om sommeren kan vanlige folk betale for å seile på tokt med «Statsraaden» til ulike destinasjoner. Båtliv var med på tokt fra Bergen til Åbo i Finland i sommer som betalende medseiler. Vi kommer med en reportasje fra toktet i neste utgave av Båtliv.

Se video fra toktet her.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen