Søk i arkivet

Blander seg ikke inn i registerkampen

Politiet kan gjøre en raskere og bedre jobb med obligatorisk småbåtregister, men har ikke synspunkter på hvem som skal drifte et slikt register.

Haugesund

Med innføring av vrakpant for båter ligger det an til at det gjeninnføres et obligatorisk småbåtregister i Norge. I dag driftes et frivillig småbåtregister på konsesjon av Redningsselskapet, men Sjøfartsdirektoratet sier at de ønsker å overta oppgaven om det blir et obligatorisk register.

– For oss er det viktig å få et obligatorisk register. I dag bruker vi mye tid på å finne ut av hvem som eier båter, enten det dreier seg om båter som driver på sjøen uten noen om bord eller stjålne båter, men vi legger oss ikke opp i hvem som skal drifte dette, sier politiinspektør Ole Petter Parnemann i Politidirektoratet.

Les også: Ønsker å drifte obligatorisk småbåtregister

Les også: Vil kjempe for Småbåtregisteret

Han synes det er et paradoks at det ikke finnes noe obligatorisk register i dag, mens det var registreringsplikt av båter på 70- og 80-tallet.

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen