I EN GARASJE: I en garasje bare noen hundre meter fra leiligheten på Gullaug rett utenfor Drammen forbereder Stein Hoff den store roturen over Atlanteren.
EN DRØM: Stein Hoff har drømt lenge om å ro den originale ruten over Atlanterhavet fra New York til Scilly Islands.
MINNESMERKE: I 2015 ble det avduket et minnesmerke i Farsund over de to roerne om bord i «Fox» i 1896. Monumentet er lagd av kunstneren Bjørn Sørvang Hansen.
ALENE: I 2002 rodde Stein Hoff over Atlanterhavet alene – fra Portugal til Guyana på 96 døgn.
1997: Den første turen over Atlanteren gjennomførte Stein Hoff sammen med Arvid Bentsen. De rodde fra Tenerife til Barbados på 69 døgn da de deltok i verdens første roregatta over et hav.
DE ALLER FØRSTE: I 1896 la Georg Harbo og Gabriel «Frank» Samuelsen ut fra New York og ble de aller første til å ro over et hav.
RED ADMIRAL: Båten «Red Admiral» var familien Hoffs hjem i fem år mens de seilte rundt jorden.
KJENTE SEILERE: Familien Hoff; Stein og Diana, med barna Robert (nå 35 år), Elisabeth (43) og Martin (42) var blant pionerene innen norsk jordomseiling. De la ut fra Norge i 1977 og kom tilbake i 1982. Elisabeth og Martin var med fra Norge, Robert ...
RUTEN: Dette er ruten Harbo og Samuelsen rodde i 1896. Kryssene markerer.
TRENING: Enn så lenge har treningsturene strukket seg over Drammens­fjorden.
KRYPINN: Helt akter i robåten er det en liten kahytt Stein Hoff Kan krype inn i når han skal sove, navigere og hvile. Her kan han også lukke seg inne dersom været skulle slå seg helt vrangt.
FOX II: Stein Hoff har kalt båten han skal ro med for «Fox II» til ære for de to nordmennene som var de aller første til å ro over Atlanterhavet. Bokstavene som skal pryde skutesiden var i bestilling.

Lidenskap for havet

De raskeste seiler over Atlanteren på under en uke. ARC-seilerne bruker to–tre uker. Stein Hoff skal bruke tre måneder på å ro fra New York til England.

– Galskap! Ferdigsnakka.

Omtrent slik er den gjengse oppfatningen og reaksjonen til dem som får høre om 70-åringen Stein Hoff som skal ro over Atlanterhavet; fra New York til Scilly Isles utenfor England. Men for ham selv er det langt fra slik; Stein Hoff synes slett ikke det er galskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER