Søk i arkivet

Min tamp

Jordomseileren Johan J. Petersen skal lære Båtlivs lesere stikk og bruk.

Foto: Lars Kristian Mosby Enger i Redningsselskapet

Båtliv satser på bloggere. Vi ønsker å slippe til folk med meninger om båtlivet på våre sider. Du trenger ikke være forfatter eller journalist for å blogge hos oss. Blant våre bloggere er knutebokforfatter og jordomseiler Johan J. Petersen.

Få mennesker har besøkt så mange steder med båt som vår nye blogger. Johan J. Petersen (46) har seilt rundt jorden og til Antarktis og Arktis med 33-foteren «Sorgenfri» på 90-tallet. Han har seilt  over fjellet med kite og  langs hele norskekysten med museumsskøyta  «Stavanger» uten motor.

Til daglig seiler han nå Colin Archer RS 10 «Christiania»  på korte og lange turer med familien. Han har jobbet som journalist, fotograf, redningsmann, instruktør og skipper i Redningsselskapet, og på andre nye og gamle båter.

Han har tidligere gitt ut boken Sorgenfri sammen med Peder O. Krogh. I høst kom Knuteboka  (Stikk og bruk) på Kagge Forlag, en annerledes bok om knuter, tauverk og sjømannskap.

Ønsker du å blogge for Båtliv? Mail oss på tips@batliv.no

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen