FAR OG SØNN PÅ TUR: Andreas og Alexander Øverland startet i juli turen fra Horten til Chicago med sin 8,5 meter lille RIB.
Andreas og Alexander Øverland.
DO-FASILITETEN: De to motorene skal fungere som toalett når nøden er størst, en rumpeballe på hver motor.
KONFLIKTORIENTERTE: Alexander og Andreas Øverland er forberedt på konflikter seg i mellom.
RIB_bak_32293

Kjører RIB fra Horten til Chicago

I en 8,5 meter lang RIB starter far og sønn turen fra Vestfold til Chicago. Turen starter 4. juli, og de er forberedt på å møte uvær og isbjørn.

Publisert Sist oppdatert

Atlanterhavskryssingen er til ære for deres slektning Magnus Andersen, som seilte over med vikingskip for 122 år siden. Magnus Andersen ble irritert da amerikanerne i 1893 skulle feire 400-årsjubileet for Christopher Columbus’ såkalte oppdagelse av Amerika. Det ville han gjøre noe med. Han fikk bygget en kopi av Gokstadskipet og tok turen over Atlanteren (se egen artikkel om hvordan det gikk).

Far og sønn Andreas (55) og Alexander (29) Øverland vil hedre sin slektning Magnus Andersen med en tilsvarende transatlantisk ekspedisjon denne sommeren. Ekspedisjonen kaller de «Expedition Modern Norsemen». I vikingenes ånd ønsker de å gjøre turen med åpen båt. Valget falt da på den 8,5 meter lange RIB-en til Andreas Øverland. Som vikingskipet er også den åpen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER