Søk i arkivet

Tollvesenet krevde fem millioner:Vant mot staten

Vannscooterforhandler Carl Jacob Johansen vant mot staten og slipper å betale gammel båtmotoravgift.

Det er Borgarting lagmannsrett som gir Johansen og hans selskap Jettrade.no medhold etter at han først tapte i Drammen tingrett. Toll- og avgiftsdirektoratet mente at det skulle beregnes båtmotoravgift på salg av vannscootere frem til da avgiften ble fjernet i fjor sommer.

Fem millioner
Kravet var på drøyt fem millioner kroner. Johansen mente at denne avgiften ikke gjaldt hans virksomhet. Tollvesenet mener at Jettrade.no har målt antall hestekrefter på feil sted og dermed deklarert en for lav avgift. Denne avgiften som ble avskaffet i fjor var basert på antall hestekrefter. I avgiftssaken ble det derfor argumentert for at dersom vannscooterne ikke er båter etter strafferetten, kan de heller ikke ilegges båtmotoravgift som kun skal ilegges båtmotorer. I denne saken er det mye som tyder på at myndighetene ikke er enige med seg selv. Mens retten og politiet har praktisert at vannscootere ikke er båter har Toll- og avgiftsdirektoratet likevel ment at de kunne defineres som båter når det er snakk om båtmotoragvift.

Erstatningssøksmål?
Kort tid før partene møttes i retten tok Toll- og avgiftsdirektoratet arrest i selskapets konto til tross for at dommen i tingretten ikke var rettskraftig. I kampen mot staten har Carl Jacob Johansen solgt leiligheten sin og bodd i et kott på verkstedet i Drammen.
– Dette har kostet meg og selskapet mye, sier Johansen. Toll- og avgiftsdirektoratet har ikke avgjort om de anker. Johansen og hans advokat Tony A. Vangen venter nå til dommen er rettskraftig. Deretter vil de jobbe med å få en oversikt over hva dette har kostet Johansen og firmaet for så å vurdere erstatningssøksmål.
Johansen postet raskt seieren på Facebook, og skriver at dette har vært en svært sterk sak for undertegnende.
– Dette vil kunne ha store økonomiske implikasjoner for tidligere importerte vannscootere, hvor importøren antakelig vil ha krav på penger tilbake fra Staten og Finansdepartementet, sier advokat Tony A. Vangen hos Advokatfirmaet Elden DA.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen