Søk i arkivet

 KUNSTNER: Merijn Tinga og familien skal seile i fem måneder. Kursen legges videre inn i Østersjøen.
KUNSTNER: Merijn Tinga og familien skal seile i fem måneder. Kursen legges videre inn i Østersjøen.

Sjekker plastsøppel i havet

Merijn Tinga er på fem måneders seiltur for å finne microplast. Nå er han i Oslofjorden.

Merijn Tinga fra Nederland bruker en lang pose med et 0,3 mm nett som fanger de bitte små plastfragmentene som driver i havet. Prøvene som samles blir sendt til bake til NIOZ instituttet i Nederland for analyse. Merijn Tinga seiler med sin familie med kone og to små barn.

Med barn
Tingas syv år gamle datter har en spesiell oppgave på turen. Hun sender videoer hjem til sin skoleklasse og forteller om hva slags problemer microplast skaper for miljøet. Hun lager også saker for et nederlandsk blad for barn.

Du finner nettsiden «Platic Jagers» her

Kunstner
Merijn Tinga er utdannet biolog, men jobber nå som kunstner, etter å ha syklet tur-retur Marokko med kiteutstyr på en henger. En del av hans kunstverk er Plasticsurfer, et kitebrett bygget av plastavfall som han kitet langs den Nederlandske kyst.Du kan følge Merijn Tinga på Facebook her.SANDSPOLLEN: Seilbåten med den nedrlanske familien er nå i Oslofjorden.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen