Søk i arkivet

 Sea Chair fra Studio Wine. 
Foto: studioswine.com
Sea Chair fra Studio Wine. Foto: studioswine.com

Denne stolen er laget av plastavfall fra havet

Åtte millioner tonn plast dumpes i sjøen årlig. Lokale fiskere fant sin egen vri. Se video!

En ny studie forteller at det årlig dumpes rundt åtte millioner tonn plast i sjøen hvert år. Da Strandryddedagen ble arrangert tidligere i mai ble det plukket så mye som tusen tonn søppel, og åtti prosent av dette kan antas å være plastavfall.

Plastavfall som for eksempel en plastflaske bruker 450 år på å bryte ned. Plasten brytes for øvrig etter hvert ned til ørsmå plastpartikler. Disse skaper livsfare og helseproblemer for sjøfugl, fisk og sjøpattedyr. Til syvende og sist får vi plastavfallet i oss gjennom maten vi spiser. Det antas at plast dreper én million sjøfugl hvert år. Også større dyr rammes. Sommeren 2013 drev en stor spermasetthval død i land i Nederland.

Vi holder oss litt til i 2013. Noen lokale fiskere samlet plastbiter fra sjøen og gjorde sin egen lille resirkulering. Filmen under som er en kort dokumentar som har vunnet flere priser. Den viser hvordan de lokale fiskerne går fram og samler plastbiter og faktisk lager en stol. 

Sea Chair from Studio Swine on Vimeo.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen