Båtliv og Gjensidigestiftelsen drar på sommertokt
Spanderbuksene på: Chris Bjelke

Penger til båtglede

Pusser du opp båter eller motorer? Gjensidigestiftelsen vil hjelpe ildsjeler med å levendegjøre drømmer.

Publisert Sist oppdatert

Holder du på med et prosjekt med ungdom som pusser opp båt eller mekker båtmotorer? Da kan du være blant de heldige som kan motta en sjekk fra Chris Bjelke i Gjensidigestiftelsen.

 

I samarbeid med Båtliv er Gjensidigestiftelsen på utkikk etter idealistene og ungdommene som vil utfolde seg på sjøen. Kanskje pusser dere opp en gammel båt for å reise på tur langs kysten, kanskje driver dere en mekkeklubb for å sette i stand motorer? Gjensidigestiftelsen vil hjelpe ildsjelene som hjelper ungdommene til sunne aktiviteter.

 

De siste årene har Gjensidigestiftelsen gitt store beløp til svømmeopplæring og til seiling. Målet er ikke å skape toppidrettsutøvere, men å gi flest mulig anledning til å lære og svømme og drive friluftsliv på sjøen.

 

–      Da jeg var barn var det kar som ble kalt Mattis på Børsholmen, som hjalp ungdom med å bygge Andunger og dra på tur med dem. Den typen ildsjeler det vi ser etter, sier Chris Bjelke. I slutten av juni vil han dra på tokt med Båtliv for å finne ildsjeler langs vestsiden av Oslofjorden og Sørlandet.

 

–      Kom med tips til folk du mener kan fortjene støtte til prosjekter. De som får støtte må være registrert i Frivillighetsregisteret, og søknadsfristen er i midten av september. Du finner mer informasjon på www.gjensidigestiftelsen.no, sier Chris Bjelke.

 

 Har du tips til ildsjeler langs kysten som fortjener støtte? Send tips til tips@batliv.no.